Megalakult a Hargita Megyei Sürgősségi Kórház vezetőtanácsa

Közzétette: . Kategória: Friss hírek. Dátum: 24. szept, 2010

Csiki TV – Híradó szeptember 23

Elnököt választott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetőtanácsa

Alakuló ülését tartotta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetőtanácsa szeptember 23-án, amelyen egyhangúlag Birta Antalt, Hargita Megye Tanácsa vagyongazdálkodási igazgatóját választották meg a testület elnökévé. A megbízatás hat hónapra szól.

Az ülést megelőzően a sajtó jelenlétében, ünnepélyes keretek között Borboly Csaba megyeitanács-elnök átadta Hargita megye zászlaját, a kék-arany színű székely lobogót Demeter Ferenc kórházigazgatónak, aki kitűzte azt Románia és az Európai Unió zászlaja mellé. A tanácselnök szerint, mivel a megyei önkormányzat nemrég vette át az intézményt, természetes, hogy a megyezászló is rajta legyen.

A vezetőtanács ülésén Borboly Csaba elmondta, hogy a megyei önkormányzat a megszorítások évében is folytatni szeretné a beruházásokat. Idén sikerült határidőre elvégezni a járóbeteg-rendelő bővítését csaknem százezer euró értékben, ami szükséges volt A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház integrált járóbeteg-rendelőinek rehabilitációja, korszerűsítése és felszerelése című, kétmillió euró értékű projekt megvalósításához. Ugyanakkor folyamatban van a megyei sürgősségi kórház átalakítása és bővítése is, amire a megyei tanács idén félmillió eurót különített el, és ha a kormány nem biztosítja a még szükséges három és fél millió eurót, kötvényekből vagy hitelből teremtik elő, közölte Borboly Csaba, hangsúlyozva, hogy Cseke Attila egészségügyi miniszternek és az RMDSZ-nek kiemelt szerepe van a fejlesztésekben, illetve a decentralizációban. Hozzátette: az orvosoknak épített szolgálati lakások elkészültek, rövidesen beközöltözhetnek azok a fiatal szakorvosok, akiket remélhetőleg sikerül ezáltal itt tartani, enyhítve az orvoshiány problémáját.

A megyei önkormányzat elnöke Birta Antalt, a sürgősségi kórház vezetőtanácsának frissen megválasztott elnökét kiváló szakembernek nevezte, aki eddig is kitűnően végezte munkáját a vagyongazdálkodási igazgatóság élén, ezért megfelelő személy került a vezetőtanács élére.

Az ülésen részt vett Becze István és Hajdu Gábor megyei tanácsos is. A vezetőtanács összetétele a következő: Birta Antal elnök, Hargita megye tanácselnökének képviselője, Miklóssy Enikő és Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsának képviselői, dr. Lőrincz Anna és dr. Miron Cornelia a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság képviseletében, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság képviselője, dr. Vitos Attila, az Orvosi Kollégium képviselője, megfigyelőként, Dóczi R. János, az Egészségügyi Asszisztensek Rendjének képviselője, megfigyelőként és Kovács Erika, a szakszervezet képviselője, megfigyelőként. Helyettes tagok: Dósa Erika és Szilágyi Kinga Hargita Megye Tanácsának képviseletében, Máthé Árpád, Hargita megye tanácselnökének képviselője, dr. Füstös Zsuzsanna Éva és dr. Vass Előd, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság képviselői, dr. Csutak Mária Magdolna, az Orvosi Kollégium képviselője, megfigyelőként, valamint Ambrus Zoltán Mihail, az Egészségügyi Asszisztensek Rendjének képviselője, megfigyelőként.

Comments are closed.