Hargita magazin 2012.10.11.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 15. okt, 2012

Ösztöndíj középiskolásoknak

Jó jegyeikért, valamint a közösségért tett szolgálataikért kapott tanulmányi és szociális ösztöndíjat 30 Hargita megyei középiskolás valamint a csíkszeredai Sapientia EMTE 10 diákja. A díjátadó ünnepséget a megyeháza márványtermében tartották.

Egri ízek Székelyföldön

Négy székelyföldi városban népszerűsítik Eger város kultúráját és borait október 8.-a és 14.-e között. A programokon résztvevők nem csak elméleti síkon ismerkedhetnek meg Magyarország egyik legnépeszerűbb vidékével, de meg is kóstolhatják mindazt, amit a térség nyújtani tud. Az Eger Napok alkalmából a világ legnagyobb pálinkás pohara is megcsodálható Székelyudvarhelyen.

Csíkszéki Mézfesztivál

Fesztiválon népszerűsítették a mézet Csíkszeredában. Az október 6-án és 7-én sorra kerülő rendezvény keretében az érdeklődők a mézből készült termékek széles skálájával ismerkedhettek meg, és bemutatkoztak a Mézlovagrend tagjai is.

Hamar megúnják a tízórait a gyerekek

Ezen a héten már megkapták a napi tej- és kifli adagjukat a Hargita megyei iskolások. A tej-kifli program lebonyolításának értéke ötmillió lej, és több mint 37 ezer gyereknek jár az államilag biztosított tízórai.

Csíkkarcfalva temploma

Legendák, mendemondák illetve konkrét leletek és szakértői megállapítások együttese alkotja a karcfalvi Nagyboldogasszony templom varázsát. Ez a templom a századok folyamán többször is újjászületett – s az idei, minden eddiginél nagyobb volumenű restaurálás során szinte a szemünk láttára bontakozik ki újra teljes szépsége.

Maradnak a bevált receptek

Nem igazán vannak új arcok a Hargita megyei RMDSZ-es képviselő- illetve szenátorjelöltek között. Régi ismerősök a gyergyói, az udvarhelyszéki és a csíki jelöltek is.

Kakasok kovácsa

Kihalóban lévő mesterséget próbál újraéleszteni egy Marosvásárhelyen élő fiatalember: szabadidejében kis műhelyében autodidakta módon tanulgatja a kovácsmesterség csínját-bínját. Többek között szélkakasokat is készít, hogy feltegye a pontot az építészek munkájára.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólok

You must be Bellépés to post a comment.