Hargita magazin 2012.10.18.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 19. okt, 2012

 Újdonságok a csíki orvostudományban

Kibővült a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Szülészet-nőgyógyászati osztályának felszerelése. Hargita Megye Tanácsának finanszírozásával különböző laparoszkóp-kiegészítőket vásároltak, amelyek segítségével lehetővé vált eddig hiányolt, fontos nőgyógyászati beavatkozások elvégzése.

 

Növekvő kereslet és kínálat

Sajtok, húsok, zöldségek, gyümölcsök és különböző kézműves termékek várták immár negyedik alkalommal a Hagyományos Székely Termékek Őszi Vására iránt érdeklődőket a Szabadság tére. A jó hír, hogy egyre nagyobb úgy a kereslet, mint a kínálat.

 

Lőn világosság Libánban!

Mintegy hetven libántelepi lakás elektromos árammal való ellátását biztosítják az október 16-án elkezdett villamosítási munkálatok. A Hargita Megye Tanácsa által kilencven százalékban finanszírozott munkálat indításának helyszínén Borboly Csaba, a helybéliekkel egyeztetett a munkálatokkal kapcsolatban.

 

Idomítsd be a pénzed!

Középiskolás diákok számára Pénzidomár címmel indít pénzügyi és gazdasági vetélkedőt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és az OTP Románia, közreműködve Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusával. A verseny célja: bővíteni a diákok pénzügyi és gazdasági ismereteit.

 

Megújult a csíkszeredai Főgimnázium

Helyi lakosok, régi és új tanárok-diákok, a város egyházi és világi elöljáróival közösen tekintették meg az újjászületett csíkszeredai Márton Áron és Segítő Mária gimnáziumoknak otthont adó épületet. A városatyák a felújítási munkálatok teljes körű befejezésének apropóján tartott ünnepségre invitálták az érdeklődőket.

 

Kívánj dzsesszt! – erdélyi koncertkörúton a Sárik Péter Trió

 

Jazzkívánságműsorral, mesterkurzussal, gyerekeknek szánt nyílt dzsessz-órával érkezett romániai turnéjára a Sárik Péter Trió. A fiúk nem először járnak ezen a vidéken: lassan minden utcát, embert és helyi jellegzetességet ismernek. Hogy milyen Beethoven Örömódája, vagy hogyan kell jó jazz-zenét játszani, az hamarosan kiderül.

Comments are closed.