Hargita magazin 2012.10.25.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 25. okt, 2012

A szabadságért minden nap tenni kell!

Erdély több pontján emlékeztek meg az 1956-os forradalomról október 23-án. Csíkszeredában Bába Iván, magyarországi közigazgatási államtitkár és Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke mondtak beszédet, de felszólaltak az ’56-os Bajtársi Társaság tagjai is. A rendezvényre a történelmi magyar egyházak képviselői adták áldásukat.

 

Gazdanap másképp

Az őszi munkálatokat gazdanappal zárták Hargita megyében. A Pro Szent Anna Egyesület által szervezett rendezvény kicsit más volt, mint a többi gazdanap. Itt előadásokat is tartottak a gazdáknak, ahol információkat szerezhettek új pályázatokról, hitellehetőségekről, uniós támogatásokról, a takarmány előállításáról és az állattartásról.

 

Majdnem győzelem Csíkszeredában

A Nagyváradi VSK-t látta vendégül a csíkszeredai sportcsarnokban október 20-án, szombaton este a Csíkszeredai Hargita Gyöngye KK az A osztályú román férfi kosárlabda-bajnokság keretében. A félidőig szoros mérkőzést láthattak a csíki sportbarátok, a Hargita Gyöngye többször is átvette a vezetést, de az utolsó tíz percben a nagyváradi éllovas csapat kerekedett felül, így a házigazdák 78-94 arányban maradtak alul.

 

Együtt, most! felcsendült az RMDSZ dala

Elkészült az RMDSZ kampánydala. Az „Együtt, most!” címet viselő dal egy erdélyi dalszerző és énekes, Szabó Előd és a Titán zenekar szerzeménye. A dal hamarosan a rádiókban is hallható lesz, de egyes kampányrendezvényeken élőben is felcsendül majd. Az RMDSZ-nek először van egységes kampánydala.

 

Őrizzük Bánffy gróf emlékét

Ha azt mondom gróf Bánffy Miklós, mi jut először eszünkbe? Nemesi származás, kastély Bonchidán, és talán a fényűzés. Pedig ez a gróf többet nyújtott a magyarságnak, mint gondolnánk: tevékenysége kiemelkedő volt úgy a kultúra, a képzőművészet, mint a politika terén. Ezt tükrözi az a vándorkiállítás is, ami november 9.-ig Csíkszeredában állomásozik.

Comments are closed.