Hargita Magazin 2012.11.01.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 01. nov, 2012

Vadászok a kastélyban
A gyergyószárhegyi Lázár-kastély fénykorát idézte a hétvégi zöldkalapok túltengése által jellemzett forgatag. Pedig ezúttal nem grófi vadászkompánia gyűlt össze a kastélyban, hanem kései utódaik, a székelyföldi vadászok adtak egymásnak találkát az öreg falak között.

Híd Zetelakán
Ünnepélyesen is felavatták Zetelakán a tófalvi hidat. A régóta várt beruházás összértéke közel 800 ezer lej, amelynek nagyobb részét a helyi önkormányzat költségvetéséből finanszírozták, de kormányzati és megyei tanácsi forrásokat is igénybe vettek.

Nőtt a megye költségvetése
Az év eleji gazdasági és pénzügyi becslésekhez képest Hargita megye jobban teljesített, így kiigazították a megyei tanács költségvetését az október 29.-i soros havi ülésen. Az ülésen ugyanakkor elfogadták Hargita megye 2012–2020 időszakra vonatkozó gazdaságfejlesztési programját is.

Erős csapat
Erős csapattal indul az RMDSZ Hargita megyében a parlamenti választásokon. A dossziék benyújtása után a jelöltek mindannyian kihangsúlyozták: a következő négy évben azért rendkívűl fontos a parlamenti jelenlét, mert a magyar közösség számára fontos kérdésekben fog dönteni Románia.

Sok az árus, sok a virág
A Mindenszentek napja közeledtével a szokásosnál többen árulják a tereket, piacokon a sírkertek legelterjedtebb őszi díszét, a krizantémot. Az elmúlt évhez képest úgy tűnik több az árus, így, a bő kínálat ellenére sem hoz sokat a konyhára a virágtermesztőknek a vásár.

Megnyílt az MG
Megnyílt a Megyeháza Galéria Csíkszeredában. Ez alkalomból a Második Székelyföldi Biennáléra beérkezett alkotásokat tekintheti meg a művészet iránt érdeklődő közönség, de a galéria a jövőben kisebb komolyzenei koncerteknek, író-olvasó találkozóknak, felolvasóesteknek, kamaraelőadásoknak is otthona kíván lenni.

Comments are closed.