Hargita magazin 2012.11.08.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 09. nov, 2012

Kihelyezett tanácsülés Szentábrahámon

Kihelyezett ülést tartott Szentábrahám községben Hargita Megye Tanácsa. A gyűlés napirendjén egyetlen határozattervezet szerepelt, amely a megye költségvetésének módosítását szabályozta.

 

“A dombokon túl” Csíkszeredában

Nagy sikernek örvendett a csíki közönség körében Cristian Mungiu A dombokon túl című filmje. Az alkotás a legjobb forgatókönyv díját nyerte el a 2012-es Cannes-i filmfesztiválon. Ez a dokumentarista jellegű film fogja képviselni Romániát a jövő évi Oscar díjért folyó versenyben, a a legjobb külföldi film kategóriában.

 

Össztánc ősszel

Negyedjére szervezi meg az Össztánc-ősszel elnevezésű rendezvényt az Udvarhely Táncműhely. Tavaly tömbösítették az eseményeket, idén azonban három hétig tart majd a fesztivál, amelynek keretében öt előadásra kerül sor.

 

Etikai kódex a választási kampányra

Civilizált választási kampányt szeretne az RMDSZ, ezért egy rövid etikai kódexet dolgoztak ki.  A dokumentumot Tánczos Barna szenátorjelölt és Korodi Attila képviselőjelölt nyújtotta át az Erdélyi Magyar Néppárt szenátorjelöltjének, Pap Elődnek. Az RMDSZ-es jelöltek az etikai kódexért cserébe tízparancsolatot kaptak.

 

Székelyföld Akadémia a fejlődésért

A helyi értelmiség bevonásával tartanak előadássorozatokat Székelyföld egy-egy

településén különböző témákban, amelyek az adott vidék fejlődését segítik elő. Legutóbb Gyergyóalfaluban tartottak előadássorozatot Fenntartható székely település. Gazdálkodjunk okosan településeinken! címmel.

Comments are closed.