Hargita Magazin 2012.11.22.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 23. nov, 2012

Hagyományaink első kézből
Tizenötödik alkalommal szervezte meg a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes az Erdélyi Prímások Találkozóját. A rendezvényen a hiteles adatközlő zenészek mellett fellépett az ifjú nemzedék is.

Új tetőt a fejünk fölé!
Felújítják a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium tetőzetét. A több mint száz éves épületet megviselte a beszivárgó víz. Az elmúlt 20 évben csak tatarozták a héjazatot, most azonban új cserép, bádog és faszerkezet kerül a régi helyére.

Terítéken az Annapurna expedíció
Idén is tart előadásokat Erőss Zsolt, a székelyföldi származású hegymászó. Rövidesen az Annapurna-expedíciójáról beszél majd Erdély-szerte az egyik legismertebb magyar sportember.

Anya csak egy van
Ötven fős levelezőlistaként indult 2009-ben — ma a Csíki-medence egyik legaktívabb civil szervezete: nem telik el hét, hogy ne hallatnának magukról, és nem telik el hónap, hogy ne állnának valamely tömegeket vonzó rendezvény hátterében. Ilyen csak egy van, a Csíki Anyák Egyesülete, vagyis rövidített nevén CsAkEgy.

Szavazz törvényesen!
A döntés a tiéd! Szavazz törvényesen! Ezzel a mottóval indítanak kampányt különböző intézmények a parlamenti választásokat megelőző időszakban. Céljuk tájékoztatni a lakosságot a törvényes szavazás módjáról.

Nem csak egy mesterség
Blénessy Árpád a gyergyó vidéki lótenyésztők, lovas gazdák szemében a Kovács. Patkoló- és gyógykovács is egyszemélyben. Az, aki mindig kéznél van, aki tudja, hogy mi a legfontosabb, aki ránézésre megítéli a pata állapotát, és olyan tüneteket is észlel, amelyekkel a gazdának állatorvoshoz kell fordulnia. Mesterségének titka az állandó tanulás és önképzés – mindez párosulva a rátermettséggel.

Comments are closed.