Szekelyföld magazin 2012.10.03

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 04. okt, 2012

Az adás tartalmából:

TANKÖNYVBEN A SZÉKELYSÉG TÖRTÉNETE
Érthető, alapos, gazdagon illusztrált, és ami a legfontosabb: közel hozza minden olvasójához a történelmet. Ezek a „Székelység története” címmel megjelent tankönyv legfőbb ismérvei. Az általános iskolák 6. és 7. osztályos tanulóinak szánt kézikönyv hasznos olvasmány lehet felnőtteknek is.

A SZÉKELYGYÜMÖLCS ÚTJA
Mozgalommá vált a négy éve indított Székelygyümölcs program, egyre több település csatlakozik a helyi gyümölcsök hasznosítását ösztönző kezdeményezéshez.  A lekvárok, szörpök vagy gyorsfagyasztott erdei gyümölcsök népszerűségének titkát érdemes kóstolással megfejteni.

MEGÉRETT, MEGÉRETT…
Különleges szüreti mulatságot szervezett a kelementelki szőlőhegyen a Kis-Küküllő Borrend és a Kis-Küküllő Menti Szőlészeti Társaság.  A szabadtéri ünnepséget ökörsütés, gulyás-, bor- és mustkóstoló színesítette.

SZENT MIHÁLY NAPOK: ALACSONYABB ÉRDEKLŐDÉS
Sokan, de a tavalynál mégis kevesebben látogatták meg a Szent Mihály Napokat a hétvégén. A rendezvény egyik kiemelkedő mozzanatának a kutyabemutató számított, közel 100 fajtiszta állat
vonult fel.

KUTYASZEMLE MÁSKÉNT
Idén is meg szervezték a Drakula Golden Trophy néven közismert 42-ik nemzetközi marosvásárhelyi kutyakiállítást. A középkori hangulat a vár felújítási munkálatai miatt elmaradt, ugyanis a lovarda területén tartották Kelet-Európa egyik leghíresebb kutyaszemléjét.

BÚVÁROK A GYILKOS- TÓBAN
Búvárok vizsgálták meg a páratlan szépségű Gyilkos-tó fenekét. A székelyföldi állóvizek minőségének feltérképezésére indult mozgalom első akciójának célja feltérképezni, milyen mély a legendás tó és mennyire fenyegeti az eliszaposodás veszélye.

ÚTON A MAGYAR HÁZ
Elkezdődhet a tűri Magyar Ház felújítása. A múlt hét végén végleg kiköltözött a román óvoda a jövendőbeli Magyar Ház épületéből. A nagyméretű újítás mellett továbbra is kihívás, hogy az épületet újra beiktathassák a Balázsfalvi Polgármesteri Hivatal regiszterébe, ugyanis kiderült, hogy az épület negyven éve sehol sem szerepel hivatalosan.

Hozzászólok

You must be Bellépés to post a comment.