Székelyföld Magazin 2012.10.24.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 24. okt, 2012

A mai adásban: újjáépült Bogárfalván az általános iskola, együtt mozdultak a civilek Székelyudvarhelyen, és ismét a könyvek fővárosa lesz Marosvásárhely- többek között ezekkel  a témákkal várjuk a kedves nézőket a mai Székelyföld Magazinban.

ÚJRAÉPÍTETTÉK A LEÉGETT ISKOLÁT

A Farkaslakához tartozó Bogárfalván vasárnap átadták az újjáépült általános iskolát és óvodát. Az épület nagy része még nyár elején égett le egy rövidzárlat okozta tűzesetben. A felújításhoz mintegy 66 ezer lejes beruházásra volt szükség, amelynek előteremtésében a helyi önkormányzat, a közbirtokosság, a megyei tanács és a parlamenti érdekképviselet is részt vállalt.

GUBERÁLÓBIZTOS KUKÁK

Guberálóbiztos kukákat helyeztek ki kísérleti jelleggel a Cserehát lakónegyedben Székelyudvarhelyen. A szeméttározók átalakítása szinte semmibe nem kerül, hiszen mindössze egy lakat és 8, méretre vágott lyuk segítségével kivitelezhető. A lakók szerint azonban a szeméttározók egyáltalán nem guberálóbiztosak.

EGYÜTT MOZDULTAK A CIVILEK

Sikeresnek értékelik a szervezők az első alkalommal megrendezett Fuss neki! elnevezésű adománygyűjtő akciót. A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által kezdeményezett projektbe hét civil szervezet kapcsolódott be.

SORON KÍVÜLI HÁLA

Szabályozni szeretnék a csúszópénz piacot Romániában. Ezért néhány napja elérhetővé tettek egy weboldalt, aminek segítségével bárki bejelölheti, hogy hol és mennyi hálapénzt fizetett.

IDÉN IS LESZ KÖNYVVÁSÁR

Ismét a könyvek fővárosa lesz 3 napig Marosvásárhely. Idén november 15. és 17. között szervezik meg a nemzetközi könyvvásárt, amely új arculattal és programokkal jelentkezik.

ÚTON A TÁMOGATÁS

Akadálymentesen folyik a Szülőföldön magyarul program által odaítélt támogatások folyósítása. Idén csütörtökönként utalják ki a támogatást, névsor szerint. Így újabb 12 ezer pályázónak utalták át az összeget a bankszámlájára.

CSEMPEKÁLYHÁK

A cserépkályhák  nem csak meleget adnak, de művészi alkotásnak is beillenek. Erre építette vállalkozását az a kézdivásárhelyi fiatalember, aki korábban geológusként kőolaj után kutatott, ma már viszont egy másik ásványi erőforrásra, az agyagra alapozza jövőjét.

Comments are closed.