Szekelyföld Magazin 2012.10.31

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 01. nov, 2012

A mai Székelyföld magazin színes lesz, akár az ősz: lesz benne székely lovas haditorna, hagyományos székely termékek vására, drámapályázat és sok más érdekes és aktuális téma.

ÜNNEPEL A HARGITA MEGYEI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI IGAZGATÓSÁG
15 éves születésnapját ünnepelte a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság. A Hargita Megye Tanácsa által működtetett intézmény Hargita megye legnépesebb családjának tekinthető, hiszen több mint 5000 személy és család részesül havonta az általa biztosított szociális ellátásban.

SZÉKELY LOVAS HADITORNA
A gyergyószentmiklósi Csabafiak Hagyományörző Egyesületnek köszönhetően harmadszor szervezték meg a Székely Lovas Haditornát. A vetélkedőre benevezett lovasok szablyás, kopjás vitézi próbákon, lovas íjászaton mutathatták meg rátermettségüket.

KINŐTTE MAGÁT A HELYI TERMÉKEK VÁSÁRA
Nagy sikere volt a hétvégi Hagyományos Termékek Vásárának Székelyudvarhelyen. Az időjárás is kedvezett az eseménynek, amelyen több mint félszáz helyi termelő és kézműves vett részt. A rendezvényt áprilisban szervezték meg először, mostanra pedig úgy tűnik: elérte célját.

ADORJÁN VIKTOR: A LOVASOK – EZER EURÓT ÉR!
Magyarországi szerző nyerte meg a Drámázat pályázat ezer eurós fődíját. A nyertes dráma A lovasok címet viseli és Adorján Viktor műve. Az eredményhirdetést az 5. Dráma kortárs színházi találkozó utolsó napján, az utolsó előadás előtt tartották.

ISKOLÁBAN A JÖVŐ
Háromszintessé növelték és kibővítették a nyárádszeredai andrásfalvi lakónegyedben levő iskolát. Az ígéretek szerint Nyárádmente legszebb, legkorszerűbb iskolája lesz, amely 250 diákot fog befogadni. A beruházás finanszírozása a Regionális Operatív Program keretén belül valósult meg.

A FALUKÉP VÉDELMÉBEN
A nyárádmenti épített örökségről szervezett nemzetközi konferenciát a Nyárádmente Kistérségi Társulás. A rendezvényre egy faluvédelmi projekt keretén belül került sor. A kezdeményezést a Román Kulturális Minisztérium és a romániai francia nagykövetség támogatta.

CSíKBAN TANíTOTT A SÁRIK PÉTER TRIÓ
Mi a közös a klasszikus szimfóniában, a disco-ban, a blues-ban, a rock-ban és a hevy metal-ban? A dzsezz, természetesen. Legalábbis a Sárik Péter Trió szerint. A dzsezz-zenekar egyfajta kívánságkosarat állított össze a közönség kedvenceiből, így kerülhetett egy lemezre és egy színpadra Bethoven örömódája, a Csitári hegyek alatt és a Don’t worry, be happy sláger, ráadásul mindez dzsezz változatban.

Comments are closed.