Székelyföld Magazin 2012.11.21.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 22. nov, 2012

A mai Székelyföld Magazinban szó lesz többek között az ivói vízvezeték rendszerről, Székelyudvarhely egyik legszebb épületének felújításáról, a gyulakutai hőerőműről és zakuszkapartiról.

Átadták a vízhálózatot
Átadták az ivói vízvezeték rendszert. A 170 ezer lejes beruházás költségeinek nagyrésze a Hargita Megyei Tanács hozzájárulásával valósult meg, a fennmaradó részt a zetelaki önkormányzat és az ivóvízszolgáltató Harvíz Kft. biztosította.

Körúton a tankönyv
Múltként és jövőként, a tudomány mértéktartó etalonjaként méltatták a székelység történetéről szóló tankönyvet csütörtökön, a marosvásárhelyi bemutatón.

Rom az energetika gyöngye
Több mint tizenöt éve áll a gyulakutai hőerőmű. Egy éve le is rombolták egy részét, felújításra hivatkozva. Az önkormányzat újraindítaná az ipari létesítményt, ehhez azonban a kormány hozzájárulására lenne szükség.

Megújul a műemlékorgona
A kibédi református templom legértékesebb műtárgyát restaurálják Székelyudvarhelyen. Az 1847-ben Bodor Péter által készített orgonát többször is javították, de a mostani restaurálás a műemlék értékét figyelembe véve, szakszerűen fog zajlani.

Zakuszkaparti
Döntsük el, ki főzte a legjobb zakuszkát idén! címszóval szervezett nagysikerű zakuszkapartit a Hargita Népe mellékleteként megjelenő Székely Konyha gasztrolap szerkesztősége partnerségben a Nosztalgia Kávézóval. A megmérettetésre sokan neveztek, de szép számban voltak a kóstolgatók is.

Lendületben az akciócsoport
A Sóvidék-Hegyalja Leader Egyesület keretén belül az első pályázati kiírás beszámolójára kerül t sor és a letett pályázatok rövid ismertetésére, amire önkormányzatok, civil szervezetek pályáztak.

Comments are closed.