Székelyföld Magazin 2012.12.12.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 11. dec, 2012

A mai magazin rendhagyó anyaggal jelentkezik: egy személyes megemlékezést láthatnak Hajdó István főesperesről, beszámolunk arról, hogy Udvarhelyen már a boltban is megvásárolhatóak a hagyományos termékek és persze nem maradhat ki a disznóvágás sem.

Hagyományos ízek most már a boltban is
Egyre nagyobb keletje van Udvarhelyen a helyi termékeknek. Ezt az igényt szeretné kielégíteni az Udvarhelyen  megnyílt Régi Jó bolt. A kezdeményezés tulajdonképpen a hagyományos helyi termékek vásárának kiterjesztése.  A boltban ugyanakkor külföldi ínyencségekkel is találkozunk.

Még ön is segíthet!
Még hét napig juttathatják el adományaikat az Erdélyi Magyar Televízióhoz azok, akik szeretnék támogatni a Reménység a leukémiás és daganatos betegekért Egyesület munkáját.

Hagyományos disznóvágás
Az ünnepekre készülődve javában tart már a disznóvágási szezon is. Akik saját fogyasztásra szeretnének disznót vágni, azoknak nem árt tisztában lenni néhány

Útadó egyszerűbben
Szerdától egyszerűbben is fizethetnek rövid időre érvényes útadót az autósok. Mostantól akár telefonszámlájukra terhelhetik az útdíj összegét.

Korcsolyapályát hozott a Mikulás
Meghozta a Mikulás a műkorcsolyapályát Marosvásárhelyen. Az ünnepi megnyitón részt vettek díjnyertes műkorcsolyázók, jégkorongozok, piros szarvakat osztogató városi alkalmazottak és munkatársaival jelen volt a polgármester is.

Ismét segít Hargita megye
A Hargita Megye Tanácsa által müködtetett Hegyimentő Szolgálat legmodernebb autóját adja kölcsön Vrancea  megyének. A nyolckerekű hernyótalpas járművel a hótól elszigetelt embereken lehet segíteni.

Emlékezés Hajdó István főesperesre
Gyergyószentmiklóson, Nyikómalomfalván és Gyergyóújfaluban emléktábla-avatással és könyvbemutatóval emlékeztek Hajdó István főesperes plébánosra születésének 70. évfordulóján. A következő percekben egy személyes emlékezést láthatnak Hajdó István főesperesre.

Comments are closed.