Székelyföld Magazin 2012.12.19

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 20. dec, 2012

A mai magazinban szó lesz a székelyföldi  gyermekek karácsonyáról  a parajdi sóbányában, a tudatos vásárlásról és a  középiskolások tanulmányi versenyéről .

Székelyföldi gyermekek karácsonya a parajdi sóbányában
Hét éve minden adventkor a parajdi sóbányában gyűlnek össze Böjte Csaba ferences szerzetes pártfogoltjai, hogy együtt ünnepeljék a karácsonyt.

Olcsóbb és illatosabb a hazai
Pontosan egy hét múlva jön az angyal, tehát már csak néhány napunk maradt hátra, hogy beszerezzük az ünnep leglátványosabb kellékét, a karácsonyfának való fenyőfát. Mint minden évben, idén is több helyen árulják az örökzöldet.

Figyeljünk a vásárlásra!
A karácsonyra való készülődés időszakában hajlamosak vagyunk figyelmetlenebbül vásárolni, ezért nem mindig olvassuk el az általunk vásárolt termékek leírását. Stábunk utánajárt, hogy mire érdemes odafigyelnünk a karácsony előtti lótás-futásban.

Téli kellékek az autóba
December elején máris kimutatta foga fehérjét, azaz megmutatta erejét a tél: előbb a sűrű, órákig tartó havazás és szél, aztán pedig a fagy és jég jellemezte az időjárást. Elakadt autósorokról, beborult kamionokról, csúszós, nehezen járható utakról szóltak a napokban az országos és a helyi hírek. Most néhány fontos jótanács következik, ha ezeket betartjuk, nagyobb eséllyel jutunk el épségben úticélunkhoz.

Reformáció és megújulás
Kató Bélát választották az Erdélyi Református Egyházkerület püspökévé. A volt sepsiillyefalvi lelkész, püspökhelyettes a következő hat év prioritásairól számolt be a sajtónak a kolozsvári Egyházkerületi Közgyűlésen.

Egész nap magyarul
Egész napos magyar nyelvű adása lesz a Marosvásárhelyi Rádiónak a Román Rádiótársaság határozatának értelmében. Szász Attila főszerkesztő-helyettes azt szeretné, ha a rádió fennállásának 55. évfordulóján, március 2.-án már szólna az egész napos magyar adás.

Bokrétaünnep a Sapientián
Félidejéhez ért a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári Természettudományi és Művészeti Karának otthont adó Tordai úti ingatlan építése. A tartószerkezete elérte legmagasabb pontját. Ez alkalomból bokrétaünnep keretében emlékezett meg a jelentős eseményről az egyetem vezetősége.

Tanulmányi verseny középiskolásoknak
Múlt szerdán szakértő zsűri előtt védte meg tanulmányát négy Hargita megyei középiskola öt  csapata. A diákok egy város energiahatékonyságának növelésére keresték a lehetőségeket. A verseny tétje egy napelemes rendszer volt a nyertes iskola számára.

Comments are closed.