Székelyföld Magazin 2012.12.26.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 28. dec, 2012

Az  ünnep fénye
Csaknem húsz éve, hogy Hodgyai gyertyák családok ezreinek teszik meghittebbé az ünnepet. Karácsony közeledtével az emberek többsége süteményt süt, házat díszít, Hodgyaiék ugyanakkor gyertyaöntéssel várják Jézus születését.

Karácsonyra hangolódva
Karácsonyra hangolódott a múlt héten Székelyudvarhely. Mintegy ötszáz napközis és iskolás díszített fenyőt a Sétatéren, valamint a Bethlen lakótelepi Dávid Ferenc téren.

Együtt, előítéletek nélkül
Rendhagyó ünnepnek adott otthont ma a székelyudvarhelyi Rákóczi Center sportterme. Több száz fogyatékkal élő és egészséges ember készülődött együtt a közelgő karácsonyra.

Gazdag angyal
Gazdag angyaljárás volt a marosvásárhelyi Reménység a Leukémiás és Daganatos Gyerekekért Egyesületnél. Az Erdélyi Magyar Televízió és partnerei szerdán lepték meg a gyerekeket és szülőket.

Helytörténeti újdonságok
Bemutatták Nemes Gyula helytörténész Marossszentgyörgyről szóló monográfiáját. A Marosszentgyörgy történetéből című kötet szerzője a polgármesteri hivatal kérésére fogott bele a kutatómunkába.

Székelyek Vajdaságban.
Kevesen tudják, hogy Vajdaságban, 50 kilóméterre Belgrádtól élnek Bukovinából kitelepedett székelyek. Székelykeve a magyar nyelvterület legdélebbi, többségében magyarok által lakott települése.

Comments are closed.