A VI. Régizenei Nyári Egyetem zárókoncertje

Közzétette: . Kategória: Friss hírek. Dátum: 12. júl, 2013

Koncerttel ért véget a VI. Régizenei Nyári Egyetem. A Nagy István Művészeti Szakközépiskolában zajló foglalkozásokon hallgatók és tanáraik együtt mutatták be, mit tanultak, mit gyakoroltak az egyhetes nyári egyetemen. Kilenc mesterkurzuson sajátíthatták el a historikus muzsikálás és éneklés fortélyait a VI. Régizenei Nyári Egyetem hallgatói.

Szabó Anikó reggelente – mintegy reggeli torna helyett – reneszánsz táncokat oktatott. A kurzus népszerűségét bizonyította a nagyszámú fellépő, akik a nyári egyetem zárónapján színpadra léptek a Nagy István Művészeti szakközépiskolában. Széplaki Zoltán furulyát és fuvolát, Vitárius Piroska barokk hegedűt, Guido Titze pedig barokk oboát oktatott a jelentkezőknek.

Palócz Réka éneket tanított, diákjait Miklós Noémi kísérte csembalón. Csembalót oktatott Fülöp Mária, lantot és gitárt Kónya István, viloa da gambát és basso continuot pedig Csata István.

Ütőhangszereken Kasza Rolandtól és Sudár Balázstól tanultak a jelentkezők, a közös zenélés rejtelmeibe pedig Csörsz Rumen István vezette be a nyári egyetem hallgatóit.

A mesterkurzusokra több, mint 50 hallgató jelentkezett, mindenféle korosztályt képviselve a 7 évestől 43 évesig. A hallgatók az egész országból jelentkeztek, pl. Bukarestből és Suceaváról, zömük azonban a csíkszeredai művészetis diákok közül került ki. Legnépszerűbbnek a hegedű tanfolyam bizonyult, ezt követi az ének és a csembaló mesterkurzus.

Comments are closed.