Az említett munkálatokra a csíki SERV-MONT-HAR Egyesület, valamint az udvarhelyi Harmont Egyesület pályázott sikerrel a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulásnál, amelynek a megyei tanács is alapító tagja. A nyertes pályázatokról, valamint a tervezett munkálatokról a Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, a csíki SERV-MONT-HAR Egyesület, valamint az udvarhelyi Harmont Hegyimentő Egyesület képviselői tájékoztatták a sajtót Hargitafürdőn szeptember 25-én, szerdán. Fekete Örs, a hegyi- és barlangimentő közszolgálat vezetője elmondta: Hargita megyében 1700 kilométer turistaút található, amelyből eddig mintegy 900 kilométernyit láttak el turistajelzéssel.

Bertóti Zsolt, a SERV-MONT-HAR Egyesület képviselője hozzátette: turistaösvények megjelölésére egyenként hozzávetőleg 3–4 ezer lejt nyertek a pályázaton, míg a bicikliutak kialakítására összesen 12 500 lejt hagyott jóvá a közösségi fejlesztési társulás.

Ugyanakkor négy hegyikerékpárút készül el a közeljövőben: a Madarasi-Hargita–Csíkmadaras, Csíkmadaras–Ivó, Ivó–Madarasi-Hargita, valamint Bogárfalva és a zeteváraljai víztározó között.

A megyében található turistaútvonalak felújításának köszönhetően ezek is megkapják a turisztikai minisztériumi bizonylatot, amelynek eredményeként bekerülnek az országos nyilvántartásba, emellett a globális helymeghatározó rendszerbe is feltöltik az új útvonalakat – közölték a hegyimentők.

Comments are closed.