Folytatódik a Lurkó Fesztivál

Közzétette: . Kategória: Friss hírek. Dátum: 06. jún, 2013

A kolozsvári Györgyjakab Enikő Mindenke és a varázsdoboz című előadásával folytatódott a Lurkó fesztivál június negyedikén, majd a Pimpáré és Vakvarjúcska újabb előadását a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Bábművészet-szakos hallgatóinak – Születés, szerelem, halál című animációs előadással zárult a nap.
Szerdán a sepsiszentgyörgyi  Cimborák Bábszínház kamasz monológjával folytatódott a rendezvénysorozat. Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? című előadásáról így vallanak az alkotók: Janikovszky Éva művei nélkül a felnőttek talán már régen elfelejtették volna, milyen érzés gyereknek lenni. Semmi esetre sem könnyű, mert a felnőttekkel nehéz szót érteni. Mindent agyon bonyolítanak és a gyerekek idegeire mennek rengeteg fölösleges kérdésükkel. Tudjuk, hogy a kamaszkor az emberi élet legszebb, de egyik legnehezebb korszaka. Az előadásban sorsközösséget vállalunk a kamasz gyerekkel, aki megelégeli a környezete ostoba elvárásait, és a jelent sokkal jobban el tudná képzelni, mint a jövőt – ha békén hagynák.
Délután a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Bábművészet-szakos hallgatóinak előadását láthatta a nagyárdemű közönség. Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot című darabját  II. éves magiszteri bábművészeti szakos hallgatók és II. éves bábszínész szakos hallgatók adták elő.
A szakmai programok keretében június 5-én délután Fodor Tamás, színész, rendező, színházi szakember tartott előadást a gyermekszínház helyzetéről és tendenciáiról. Az esemény helyszíne a Hargita Megyei Kulturális Központ konferenciaterme volt.

Comments are closed.