Hargita magazin 2013.01.10

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 10. jan, 2013

Hargita magazin január 10

A Siculicidium áldozataira emlékeztek
Mintegy 300 ember vett részt az 1764-es Madéfalvi veszedelem emlékére szervezett eseményen, január 7-én. A SICULICIDIUMként emlegetett tömeggyilkosságban mintegy 400 ember veszítette életét. A felszólalók beszédeikben az őseinkre való emlékezés fontosságát hangsúlyozták.

Menjen vagy maradjon a zászló
Körlevelet küldött a napokban Hargita megye prefektusa. Emlékeztette a polgármestereket arra, hogy törvényellenes idegen államok szimbólumait, zászlóit kihelyezni a hivatalokra, vagy az irodákba. Az elöljárók ellenőrzésre, indokolt esetben pedig birságra is számíthatnak.

A könyv éve lesz
A könyv éve lesz idén a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban. Az intézmény 2013-as nagy kiállítása A táguló Gutenberg-galaxis lesz, de a többi tárlat is hasonló témák köré csoportosul.

Megújult a csíkszeredai városi park
Birtokukba vehetik a városlakók Csíkszereda központi parkját. A felújítási munkálatoknak tavaly nyáron kezdtek neki, új padok, lámpák kerültek a helyükre, mondernizálták a játszóteret és rendezték a zöldövezetet.

Legendák játékosan
A Legendárium megálmodói és elkészítői igényes társasjátékot ajándékoztak egy alkotótáborban részt vevő gyerekcsapatnak. A Kalandozzunk Székelyföldön játékot azonnal ki is pórbálták, és ahogy látni fogják, örömmel játszodták!

 

Comments are closed.