Hargita magazin 2013.01.17.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 18. jan, 2013

Hargita magazin január 17.

Kórházi könyvtárat rendeznének be
Könyvtárat hozna létre a Gyulafehérvári Caritas Önkéntes Szolgálata a csíkszeredai megyei srügősségi kórházban a betegek számára. Ennek érdekében könyvgyűjtési akciót szerveznek január 14. és 25. között.
Döntött a megyei önkormányzat
Gyergyóújfaluban tartotta idei első soros ülését január 15-én Hargita Megye Tanácsa. A terület szempontjából legnagyobb gyergyószéki község polgármesteri hivatalában tartott gyűlés egyik fő napirendi pontja a libáni elektromos hálózatnak a helyi önkormányzat ügykezelésébe való átadása volt.
Édes remények alcsíkon
A szeszélyes időjárás és a termelési költségek növekedése mellett, főként az értékesítés okozott gondot idén is a burgonyatermesztőknek. A vevők nem tolongnak az alcsíki pityókáért, jövőre kifizetődőbbnek tűnik a cukorrépa.
Még több fejlesztés Székelyudvarhelyen
Székelyudvarhely újabb beruházásokra számíthat ebben az évben. Legalábbis így vélekedik Bunta Levente, polgármester. Elmondása szerint több olyan fejlesztés is szerepel napirendjükön, amelyre már a pénz is megvan, csak a kedvező időjárásra várnak.

Új játékos a HSC Csíkszeredánál
Hivatalosan is bemutatta Jaroslav Kmittet a Csíkszeredai Sportklub vezetősége. A klub által szervezett sajtótájékoztatón kiderült, hogy a szlovák játékos a harmadik sorban kap majd játéklehetőséget, illetve az emberelőnyös, speciális, sorban. Richard Sechny ügye, akit a csíki csapat le szeretett volna leigazolni, még függőben van.
Előkészítő osztály: a gyerekek szeretik
Már az első félév végére felülmúlta a várakozásokat a sokat vitatott előkészítő osztály. Noha a tanév kezdetén pszichológusok és pedagógusok is bírálták a nulladik osztály hatékonyságát, mostanra úgy tűnik, a hat éves gyerekek megcáfolták a feltevéseket: szeretik az iskolai programot.
Külföldi érdeklődés a székely termék mozgalom iránt
Négy országból érkeztek fiatalok Hargita megyébe, hogy sikeres kezdeményezéseket, vállalkozásokat tekintsenek meg. A Youth in Action program partnerei meglepődve tapasztalták, milyen nagy szerepet vállal Hargita megye Tanácsa a Székely termékek népszerűsítésében, értékesítésében.

Comments are closed.