Hargita magazin 2013.01.24.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 24. jan, 2013

Hargita magazin, január 24.

Otthon a székelyföldi filharmóniának
A Magyar Kultúra Napjára időzítették az átalakított székelyudvarhelyi moziterem ünnepélyes megnyitását. Bunta Levente polgármester leszögezte: a közel 300 férőhelyes termet a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola ügykezeli, és a jövőben a Székelyföldi Filharmónia székhelyéül is szolgál.

Fotók Homoródalmásról
Homoródalmást tárták a nézők elé a Hargita Megyei Kulturális Központ fotótáborának résztvevői. A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvénysorozat a tárlat megnyitójával kezdődött.

Hiánypótló képzés a MÜTF-ön
Hiánypótló képzéssel gyarapodik a székelyudvarhelyi felsőoktatási kínálat. A MÜTF Oktatási Központ a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon karával együttműködve gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakot indít ősztől.

Zöldövezetek felújítását ösztönzik
A gyergyói múzeum udvarának felújításával és egy botanikus kiskert kialakításával nyerte el a Pro Múzeum Alapítvány a Mol Romania és a Polgártárs Alapítvány Zöldövezet Programjának díját. 2012-ben országszerte 50 projektet támogattak, Hargita megyéből pedig 8-at.

Művészkönyveket várnak
A könyv és könyvtörténet köré csoportosulnak idén a Haáz Rezső Múzeum legjelentősebb kiállításai, eseményei. A témához kapcsolódik a frissen meghirdetett pályázati felhívásuk is, melynek részleteit ma a múzeum Képtárában tartott sajtóértekezleten ismertette az intézmény vezetősége.

Testvérmegyei kapcsolat épült ki
A magyar-magyar kapcsolatok erősítésén dolgozik Szabolcs-Szatmár-Bereg és HArgita megye. Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke örömmel nyugtázta, hogy az országhatár ellenére közös célokat tudnak megfogalmazni.

Irány Bamakó!
A csíksomlyói kegytemplom elől indult a székely csapat, hogy részt vegyen a Budapest–Bamakó-ralin, amely extrém jótékonysági túra, embert próbáló körülmények között, Nyugat-Afrikában. A rali résztvevői mintegy húszezer kilométeres távot tesznek meg motorral vagy terepjáróval, autópályákkal, szerpentinekkel, sivataggal és kőrengeteggel tarkított változatos utakon Mali fővárosáig.

Comments are closed.