Hargita magazin 2013.01.31.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 31. jan, 2013

Hargita magazin, január 31.

Felvirágoztatnák Hargitafürdőt
Vállakozók, helyi önkormányzatok, sportegyesületek, közbirtokosságok és Hargita Megye Tanácsa közösen magashegyi sportkomplexum létesítését tervezi Hargitafürdőre. Az üdülőhely 20-25 hektárnyi területén végeznék el a korszerűsítő munkát.

Több a női olvasó
Érdekes statisztikát készítettek Székelyudvarhelyen arról, hogy általában kik, és mit olvasnak. Az intézménybe naponta átlagosan 2oo-an térnek be, a kedvelt olvasnivalók között pedig első helyen a vámpítos könyvek állnak.

Tanulmányi nap az önrendelkezésről
Tanulmányi napot szervezett Csíksomlyón a budapesti Márton Áron Társaság, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ. A konferencia fő témája a közjó, a szubszidiaritás, az önrendelkezés és a közösség köré fonódott.

Terhek helyett fejlesztések
Nem emelkednek a megyei illetékek — határozott Hargita Megye Tanácsa rendkívüli ülésén. Borboly Csaba tanácselnök úgy véli, Hargita megyének kevés a jövedelme, ezért a terhek növelése helyett, inkább a fejlesztésekre, projektekre koncentrálnak.
Székely hetek Magyarországon
Székely heteket szerveznek májusban, tizenkilenc magyarországi áruházban. Hogy az üzletlánc képviselői megkóstolhassák a helyi ízeket, 35 székelyföldi termelő kínálta termékeit a megyeházán.

Comments are closed.