Hargita magazin 2013.02.07.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 11. febr, 2013

Hargita magazin, február 7.
Lázadnak a gazdák
Megnehezíti és ellehetetleníti a gazdák munkáját az új adótörvénykönyv. A parlamenti vita előtt álló rendelkezés részleteiről egyeztettek a megyei elöljárók, illetve a bukarestben dolgozó RMDSZ-es politikusok az érintett mezőgazdasági szakemberekkel.
Új edző a csíkszeredai jégkorongcsapatnál
Néhány napja új edzőkkel tart edzést a Csíkszeredai HSC jégkorong csapata, ugyanis a hokisok finn vezetőedzőjét, Timo Lahtinent menesztették tisztségéből. Helyét a közismert hokis személyiség, Gál Sándor vette át.
Arab sejk háremmel – farsang
Az általános divathoz hasonlóan a farsangi jelmezek iránti kereslet is évről évre változik . Míg tavaly leginkább Mozartnak, Batmannek, varázslónak, vagy szobalánynak öltöztek a farsangozó felnőttek, idén az apáca és a barát, hastáncos, vagy arab sejk jelmezek a legkeresettebbek.
Nőtt a könyvtár látogatottsága
Egyre népszerűbb a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár. A nemrégiben átadott új épület, az új körülmények és szolgáltatások nagymértékben hozzájárultak a látogatók számának növekedéséhez. Az elmúlt hónapban több mint hatszázan iratkoztak be a könyvtárba.
Markó Béla a Székelyföld vendége
Mi a különbség vezér és vezető között? Van-e kedvenc költője? Ki a legnagyobb ma élő magyar író? Mikor írt utoljára? Ilyen és hasonló kérdéseket válaszolt meg Markó Béla, költő a Székelyföld kulturális folyóirat szerkesztőségében. A beszélgetés apropóját a januári lapszám adta, amelyben Markó Béla versei is megjelentek.

Comments are closed.