Hargita magazin 2013.02.28

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 06. márc, 2013

Hargita magazin február 28.

Átadták az első SIC kártyát
A csíkszeredai Sapientia EMTE két diákja vehette át a Székelyföldi Diákigazolvány első példányait. A Sic-Card igazolványt a sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke adta át a hallgatóknak.

Tábla a jövőnek
Feltérképezik Székelyudvarhely néhai neves személyiségeinek síremlékeit. A Tábla a jövőnek nevet viselő kezdeményezést a Haáz Rezső Múzeum és a magyar történelmi egyházak is támogatják. A cél elsősorban az, hogy Székelyudvarhely lakói is megismerjék a város nagyjainak sírhelyeit.

Van-e kiút a válságból?
Van-e kiút a válságból? Ezzel a címmel tartott előadást Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő a Sapientia EMTE csíkszeredai hallgatóinak, ugyanakkor ismertette az Európa 2020 közösségi stratégia főbb irányvonalait is.

Kitüntetés példaképeknek
Kitüntetik és pénzjutalomban részesítik azokat a Hargita megyeieket, akiknek munkája, tevékenysége figyelemre méltó, és akik a fiatalok példaképei lehetnek. Többek között erről is döntött februári soros ülésén Hargita Megye Tanácsa.

Ön dönt
Elstartolt a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által meghirdetett idei Ön dönt projekt. A közösségi kártya használói arról dönthetnek, hogy az összegyűjtött tizenegyezer lejből milyen projekteket támogasson az alapítvány.

Fejlesztések és jó együttélés
Hargita megye északi régiójának fejlesztése érdekében az önkormányzat megalakítja a Görgény–Kelemen Közösségi Fejlesztési Társulást. Emellett, egy együttélési kódexet is kidolgoznak az északi térség számára.

A kerámiakészítés világa
A kerámiakészítés mindig különlegességnek számított. Minden vidéknek megvoltak a jellegzetes mintái és színei. Manapság kevesen foglalkoznak kerámiák készítésével, azonban igyekszenek megőrizni és restaurálni a régi darabokat.

Comments are closed.