Hargita magazin 2013.03.07.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 08. márc, 2013

Hargita magazin március 7.

Használjuk az energiát!
Energiatakarékosság és megújuló energiaforrások témakörében szervezett konferenciát és workshopot a Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat. Az esemény apropóját a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap szolgáltatta.

Labdarúgó bajnokság
Kispályás labdarúgó bajnokságot szervezett Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, melyre számtalan újságírót is meghívtak. A mérkőzés jó hangulatban zajlott a sportcsarnokban.

Székelyföld a Hungexpon
Székelyudvarhely is képviseltette magát a 36. Nemzetközi Idegenforgalmi kiállításon, Budapesten. Több megyebeli, köztük számos udvarhelyi és környékbeli vendéglátó mellett a Székelyföldi Legendárium csapata is bemutatta az általuk kínált turisztikai programokat.

Előadás Wass Albert műveiből
Sokan megrettentek az elmúlt időszakban tapasztalt hatósági meghurcolásoktól, emiatt nehezen sikerült megszervezni a Mustármag című, Wass Albert prózáiból és verseiből összeállított előadást Gyergyószentmiklóson.

Nagy ára lehet a békacombnak
Közeleg a gyepi békák nászidőszaka: ilyenkor nagy számban esnek a békacomb-kedvelők áldozatául a kétéltűek. Hogy ezt megakadályozzák, összefogtak az érintett hatóságok és zöld szervezetek.

Ajánljuk fel adónk 2 százalékát!
Még bő két hónapig, május 25-ig rendelkezhetünk adónk két százalékáról. Az elmúlt évek tükrében elmondható: a törvény adta lehetőség kihasználása fontos a Hargita megyeiek számára.

Anya CsAkEgy van!
A Csíki Anyák Egyesülete több száz taggal működik Csíkszeredában. Céljaik között szerepel a gyereket vállaló anyák informálása, a környezettudatos nevelés népszerűsítése, az anyanyelvünk, kultúránk és hagyományaink továbbörökítése.

Comments are closed.