Hargita magazin 2013.03.21.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 21. márc, 2013

Hargita magazin március 21.

Cipőért égtek a gyertyák
Több száz udvarhelyi gyújtott gyertyát a Republic frontembere, Bódi László, mindenki által ismert nevén: Cipő emlékére. A Márton Áron téren Republic dalok csendültek fel és koncerteken készült képeket vetítettek.

Az édesanyákat óvják
Próbaüzemmódban várja a nehéz helyzetben lévő anyukákat, gyermekeikkel együtt a Szent Mónika Otthon Csíkszeredában. A térségben egyedülinek számító intézmény januárban kezdte meg működését, azóta 5 édesanyának nyújtott segítséget.

Vészhelyzeteket szimuláltak
Hogyan kell viselkedni egy katasztrófahelyzetben, például földrengés vagy vegyi katasztrófa esetén? Erről tudhattak meg többet az udvarhelyiek a polgárvédelmi gyakorlat keretében. Az akció célja, hogy felkészítsék a lakosságot az esetleges vészhelyzetben való megfelelő magatartásra

125 éves a vasútállomás
Rendhagyó kiállítás fogadja a székelyudvarhelyi vasútállomásra érkezőket. A váróterem falain történelmi jelentőségű események elevenednek fel a Héjjasfalva-Székelyudvarhely vasútvonal múltjából.

Fotográfiák Szebenben
Szebenbe vándorolt az Erdélyi Fotográfia Múzeum Egyesület magángyűjteménye: a kiállítás az 1848 körüli eseményeket, élethelyzeteket mutatja be a nemzeti ünnep alkalmából.

A szabadságharcra emlékeztek
165 év után is többszázan emelik fel hangjukat, ha szabadságukról, kultúrájukról, nyelvhasználatukról van szó. A Nyergestetőn felszólalók mindannyian arra emlékeztettek, hogy a szabadságért ma, a 21. században is meg kell küzdeni.

Comments are closed.