Hargita magazin 2013.04.11.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 17. ápr, 2013

Hargita magazin április 11.

Megvédte bajnoki címét a HSC Csíkszereda

Megérdemelten nyerte el tizenötödjére is a román bajnoki címet a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. Az idei bajnokság döntőjének utolsó mérkőzésén a csíki gárda 6-4-re verte a Brassói Corona csapatát a Vákár Lajos műjégpályán.

Nőkről, nem csak nőknek

Nőkről szól, de nemcsak nőknek a Tomcsa Sándor Színház legújabb bemutatója. A Vagina Monológok című írást további négy novellával egészítette ki a darab rendezője, Tóth Árpád. A közel két órás előadás ötvözete a színháznak és a mozgásszínháznak.

Egy nap a börtönben

Diákok mögött kattant a börtönajtó zárja Csíkszeredában. Ne ijedjenek meg, mindössze egy rövid tanulmányi látogatásról volt szó, amelyet a tanulók tettek a csíkszeredai fegyházban.

Ki a legviccesebb? 10. Humorfesztivál

A 10. Erdélyi Humorfesztivál részeként több erdélyi városban, köztük Székelyudvarhelyen is keresték az idei év legjobb amatőr humoristáját. A színpadra állók közül a legjobbak meghívást kaptak a kolozsvári döntőre, amelyet most hétvégén, április 13-án tartanak.

Robotok versenye

Először szerveztek erdélyi jelentőségű Lego-robot versenyt a Márton Áron Gimnáziumban. Az informatikai vetélkedőn 5 Hargita megyei középiskola diákjai mérték össze programozási tudásukat.

Ha tavasz, akkor bicikli!

A tavasz beköszöntével előkerültek a biciklik. A csíkszeredai kerékpározók számára több mint 6 kilométer bicikliút teszi könnyebbé a közlekedést, de emellett 40 biciklitárolót is felszereltek.

Gólyakeresztelő Madéfalván

Bár még hideg az idő, hazatértek a csíki medence gólyái. Elfoglalták régi fészkeiket, vagy új otthonokat építettek, és várják a párjukat, hogy családot alapítsanak, talán épp az Önök háza mellett. Az egyik madéfalvi fészket egész közelről is lehet nézni, sőt, a ott fészkelő gólyák arra várnak, hogy megkereszteljék őket!

 

Comments are closed.