Hargita magazin 2013.04.18.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 19. ápr, 2013

Hargita magazin április 18.

A magyar költészet napjára
A magyar költészetet népszerűsítették április 11-én Székelyudvarhelyen is. József Attila születésnapja alkalmából színészek, önkéntesek szavalták magyar költők verseit.

Tudj többet, légy jobb!
Sikeres volt a Tudj többet légy jobb! elnevezésű hét, amely az Iskola másként program keretében valósult meg. A beiskolázás is jól halad a megyében, eddig a gyermekek kétharmadát íratták be a szülők.

Tehetséggondozás Szárhegyen
Székelyföldi művészeti szakközépiskolák végzős diákjai találkozhatnak képzőművészeti egyetemek tanáraival a Szárhegyi Kulturális és Művészeti Központban. A cél kettős: a diákok szembesülnek az elvárásokkal, a tanárok pedig felmérik az úgynevezett felhozatalt. Emellett egy ösztöndíjat is odaítélnek.

Némó nyomában
Néhány hónapja Székelyudvarhelyen személyesen is megismerkedhetünk a Némó nyomában című rajzfilm főszereplőjével, a kis narancssárga-fehér csíkos bohóchallal. A gyerekek csodájukra járnak, a sós vizű akvárium pedig megteremti számukra a tökéletes tengeri környezetet.

Pályázz és utazz Brüsszelbe
A Polgárok Európai Éve kapcsán Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő Facebook pályázatot hirdetett. A megválaszolandó kérdés: Mit jelent számodra az Európai Unió polgárának lenni? A jelentkezők rövid bejegyzésekkel pályázhatnak, az első helyezett egy brüsszeli tanulmányi utat nyer.

Lehet pályázni a megyei tanácsnál
Nyilvánosak Hargita Megye Tanácsának 2013-as pályázatai. Idén hét szakterületen lehet pénzt kérni és összesen több mint 1 millió 200 ezer lej áll a pályázók rendelkezésére.

Szennyezés az Olton
Szennyezési hullámot generált az Olton a balánbányai tárnákból származó víz. Ennek oka, hogy az egyik helyi tanácsos eltulajdonított egy fémcsövet, ami ellenőrzött módon adagolta a tárnákból származó vizet a folyóba.

Comments are closed.