Hargita magazin 2013.04.25.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 26. ápr, 2013

Hargita magazin április 25.

Vietnám testközelben
A vietnámi utazásán készült fotók alapján festette meg azokat a műveket, amelyeket áprilisban állítottak ki a csíkszeredai megyeházán. Moldován Zsolt célja az volt, hogy betekintést nyújtson a fiatal, kedves nép világába.

Pedagógusok találkoztak
21. alkalommal tartották meg a Fiatal Pedagógusok Fórumát Homoródfürdőn. Szó esett különböző meditációs tapasztalatokról, a nehezen kezelhető gyerekekről, és tartottak kézműves foglalkozást is.

Polgármesterek egymás között
A csíkszeredai megyeházán találkoztak a Hargita megyei polgármesterek. Az esemény célja az önkormányzati vezetőkkelel való egyeztetés volt azokkal a problémákkal kapcsolatban, amelyek a megye legtöbb települését érintik.

Ülésezett Hargita megye Tanácsa
Rendkívüli ülése keretében, különböző támogatások jóváhagyása mellett, Hargita megye Tanácsa egyeztetett a Lázár-kastély tulajdonviszonyáról, a Hargita Megyéért Díj várományosáról és a terjeszkedő multinacionális fafeldolgozó cégekről is.

Pro Minoritate
Székelyudvarhely után Csíkszeredában is bemutatták a Pro Minoritate kisebbségpolitikai folyóirat tavaszi lapszámát. A főszerkesztő mellett egy társadalomkutató beszélt az aktuális számról, amely az identitás és a nemzetfelfogás témakörével foglalkozik.

Modern hajlék az aggmenház helyén
Átadták a felújított ápoló- és gondozóközpontot Gyergyószentmiklóson. Az egykori „aggmenház” néven ismert intézmény épületét pályázati pénzből és a helyi önkormányzat támogatásából varázsolták újjá.

Közös tekerés a Föld Napján
Piros, mintás, vastag és vékony kerekű, régi és új, szingli vagy tandem – 350-en tekertek együtt a Föld Napján Csíkszeredában. A figyelemfelkeltő akciót szép nap sütötte, így napközis gyerektől nyugdíjasig minden korosztály részt vett a felvonuláson.

Comments are closed.