Hargita magazin 2013.05.09.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 10. máj, 2013

Hargita magazin május 9.

 

Régészeti feltárás a Patkóban

Újabb részletek tárulhatnak fel Székelyudvarhely múltjából a Patkó felújítása révén. A terület bejegyzett régészeti lelőhely, ezért a felszín megbontása után a Haáz Rezső Múzeum biztosította a felügyeletet.

 

Székelyföld Napok negyedjére

Hétvégén startol a Székelyföld Napok idei rendezvénysorozata. A szervezők széles programskálát állítottak össze, a három székelyföldi megyében közel kétszáz rendezvényt látogathatnak majd az érdeklődők.

 

Márton Áron nevét viseli az iskola

Mostantól hivatalosan is Márton Áron nevét viseli a fenyédi és a küküllőkeményfalvi általános iskola és óvoda. A névadó ünnepségen a polgármester kihangsúlyozta: a család mellett az iskola az egyetlen hely, ahol a tudás, a lélek és az erkölcs gyarapodhat.

 

Tavaszi állatmustra Dánfalván

Nagyszabású gazdanapra készülnek Csíkdánfalván. A tavaszi állatkiállítás és vásár szervezőinek nem titkolt szándéka, hogy a térség legnagyobb ilyen jellegű rendezvényét hoznák tető alá.

 

Szekérrel az utakon

Habár uniós törvény tiltja a szekerezést a nemzetközi utakon, Romániában ez megszokott jelenség. A gazdák azonban nem tehetnek mást, hiszen – bár a törvény ezt is előírja – nem léteznek alternatív útvonalak. Egyre kevesebb a szekerek okozta a baleset, a rendőrség pedig gyakran szemet húny a lovaskocsik fölött.

 

Székely olimpikonok megörökítve

Húsz év kutatómunka után végre a polcokra került Becze Zoltán sportújságíró könyve Székelyföldi olimpiai bajnokok, csíki olimpikonok címmel. A kiadvány hiánypótló, hiszen olyan élettörténeteket is az olvasó elé tár, amelyek eddig feledésbe merültek.

Comments are closed.