Hargita magazin 2013.05.16.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 17. máj, 2013

Hargita magazin május 16.

Polgárőrök Lakitelekről
A gyalogos és lovas polgárőrség kialakításával kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg a magyarországi Lakitelek elöljárói. A vendégelőadók – akik maguk is a polgárőrség tagjai – felvázolták mind a gyakorlati, mind pedig az elméleti tapasztalataikat.

Konferencia Siklódon
Együtt Siklódért elnevezésű konferenciát tartottak Siklódon, immár második alkalommal. Ezúttal a gyümölcstermesztés hagyományáról és jövőjéről tanácskoztak a szakemberek és a helyiek.

Kiállítás és vásár a Kubik gödörben
Hatalmas érdeklődés övezte a tavaszi állatkiállítást és vásárt Csíkdánfalván. A látogatók a különféle mezőgazdasági eszközök, kézműves termékek mellett megtekinthették Felcsík legszebb háziállatait.

Készül a Régizene Fesztiválra Csíkszereda
20 méteres vászonra készült régizene és reneszánsz témakörben festmény. A Nagy István Művészeti Középiskola diákjai a Székelyföld napok keretében készítették el alkotásukat.

Gazdag képzőművészeti termés
Harmadik kiadásához érkezett az a tárlatsorozat, amelyen székelyudvarhelyi képzőművészek mutatkozhatnak be alkotásaikkal. A Termés 2013 címet viselő kiállításon 17 művész 35 kreációja tekinthető meg a Haáz Rezső Múzeum képtárában.

Édesanyák hete nem csak anyáknak
Anyaságról, szülésről, gyermeknevelésről tanácskoztak Csíkszeredában az Édesanyák Hete elnevezésű rendezvényen. Az előadásokat nagy érdeklődés övezte, hiszen, mint többen elmondták, az édesanyák számára a legszebb önmegvalósítás maga az anyaság.

 

Comments are closed.