Hargita magazin 2013.05.23.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 23. máj, 2013

Hargita magazin május 23.

 

Konferencia Siklódon

Együtt Siklódért elnevezésű konferenciát tartottak Siklódon, immár második alkalommal. Ezúttal a gyümölcstermesztés hagyományáról és jövőjéről tanácskoztak a szakemberek és a helyiek.

 

Feltöltődni Csíksomlyón

Az elmúlt hétvége a csíksomlyói búcsúról, a hatalmas zarándok tömegről szólt Csíkszéken. A csíksomlyói Szűz Mária lábához idén is százezrek látogattak, részt venni a nyeregben tartott búcsús szentmisén.

 

Gyimesbükk varázsa

A csíksomlyói pünkösdi búcsú másnapján több ezren látogattak a gyimesbükki ezeréves határra, ahol szintén búcsús szentmisét hallgattak a kontumáci kápolnánál. A harmincas őrház és környéke a felújítása óta tízezres tömeget vonzó zarándokhellyé vált.

 

Felszínen a múlt

Leletekben gazdag ásatást zártak le a székelyudvarhelyi Márton Áron téren. A két hetes régészeti ásatás során, számos vastárgy, érme és cserépmaradvány került elő.  A vizsgálódások első következtetése az, hogy már a római korban vásártér lehetett a helyszínen.

 

Dísztanácsülés Szárhegy

Ferenc Bélát, azaz Ervin atyát tüntették ki idén a Hargita Megyéért Díjjal. A Székelyföld Napok keretében tartott dísztanácsülésen Petres Sándor és Birtalan József alelnökök adták át a kitüntetést.

 

Comments are closed.