Hargita magazin 2013.05.30.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 31. máj, 2013

Hargita magazin május 30.

Fiatalokról fiatalokért

A fiatalokért, a fiatalokról szólt Hargita Megye Tanácsa által szervezett Ifjúsági nap. Színes programmal várták az érdeklődőket, ugyanakkor díjazták a közösségért kiemelten tevékenykedő fiatalokat, diákönkormányzatok kreatív projektjeit, modellértékű programokat, illetve az ifjúságbarát önkormányzatokat.

Legyél önkormányzati gyakornok!

Gyakornoki programot indít az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács közösen az udvarhelyszéki RMDSZ-el. A többhetes képzés és terepgyakorlat során a jelentkezők az önkormányzati munka hátterébe nyerhetnek bepillantást.

Üzletemberek tanácskoztak Székelyföld lehetőségeiről

A Régiók Találkozása címmel tartottak konferenciát a Csík-expo megnyitóját követően hazai és külföldi vállalkozók, önkormányzati képviselők. A színvonalas üzletember-találkozón a résztvevők Székelyföld gazdasági lehetőségeiről tanácskoztak.

Turistainformációk a központban

Népszerű a székelyudvarhely központjában tavaly felállított információs pont, hiszen naponta mintegy 15-20 turista kér segítséget az irodától. Ők pedig szórólapokkal, térképekkel és egyéb hasznos információkkal szolgálnak az érdeklődőknek.

Erőss Zsoltékra emlékeztek

Csíkszeredában is gyertyát gyújtottak, és úgy emlékeztek Erőss Zsoltra és Kiss Péterre egy héttel a eltűnésük után. A csíkszeredai származású hegymászóról a városi sportcsarnokát nevezi el az önkormányzat.

Támogatásokat osztott a megyei tanács

Több mint 100 ezer lejjel támogatja az idei egyházi tevékenységeket Hargita megye Tanácsa. A tanácsülésen elhangzott ugyanakkor, hogy az önkormányzat társszervezője lesz az idei Ezer Székely Leány Napjának, amelyet július első szombatján tartanak Csíksomlyón.

Napsugár az esőben

Nyílt napot tartottak a Napsugár az Esőben szervezet által működtetett napköziben. Az ide járó sérült gyerekek és felnőttek hetekkel ezelőtt készülőtek. Szívesen fogadták a látogatókat, és az egészséges és sérült fiatalok közösen vettek részt a  foglalkozásokon.

Comments are closed.