Hargita magazin 2013.06.13.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 13. jún, 2013

Hargita magazin június 13.

 Fellángolt az Összefogás tüze

Az eső ellenére is fellángolt Csíkszéken az Összefogás Tüze június 4-én. Az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének kezdeményezésére Balánbányától Nagytusnádig húsz településen gyúltak meg a lármafák, Csíkszeredában a Mikó vár melletti parkolóban lobbant lángra a máglya.

 Legendák a színpadon

Tizenkettedik alkalommal tartották meg múlt hétvégén az Amatőr Színjátszó Fesztivált székelyudvarhelyen. A résztvevő 9 csapat legenda-feldolgozásokat mutatott be a szakértő zsűri előtt.

 Kevesebb támogatás a Szülőföldön magyarul programban

Változik a Szülőföldön magyarul pályázati program lebonyolítási rendszere. Egyelőre csak kevesebb támogatást tud küldeni a Bethlen Gábor Alap Erdélybe. Az illetékesek remélik, a költségvetés rendeződésével sikerül majd a teljes összeget folyósítani.

Márton áron tér felújítás

Április elején kezdődött el a székelyudvarhelyi Márton Áron tér felújítása, s bár a modernizálást már rég be kellett volna fejezni, még legalább három hét munka vár a kivitelezőkre. A városvezetés úgy véli, érdemes megvárni a végét, hiszen az eredmény minden bizonnyal tetszeni fog az udvarhelyieknek.

 Kedvezményes jegy a csíki csobbanóban

Mintegy 5500 látogatója volt a Csíki Csobbanónak az első hónapban. A vezetőség új családi kedvezményes belépő bevezetésével szeretné növelni az uszoda népszerűségét. A családi csökkentett jegyár június 15.-től lép érvénybe.

 Évadzáró a Tomcsa Sándor Színháznál

Évadzáró kiértékelőt tartott a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház vezetősége. Megállapították, hogy a 2012-2013-as évad jobb volt, mint a tavalyi. A vezetőségnek számos terve van még a jövőre nézve, legfontosabb célkitűzésük, hogy szakmai téren erősítsenek.

 

Comments are closed.