Hargita magazin 2013.06.20.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 20. jún, 2013

Hargita magazin, június 20.

Lego robotok a jövő generációknak

Lego robotok – ezelőtt néhány évvel elképzelhetetlen volt, ma már 25 gyerek érdeklődik a robotkör iránt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban. A nebulók egy debreceni cégtől kapták kölcsönbe a szerkentyűket, hogy fejlesszék programozási, informatikai tudásukat.

TIFFSzereda – TIFFta jó lesz!

Négy helyszínen, mintegy húsz filmet vetítenek az első TIFFszereda filmfesztiválon, Csíkszeredában, június 26-30. között. A szervezők célja, bekapcsolni az európai filmkultúra vérkeringésébe Hargita megye központját.

Pásztortalálkozó alcsíki módra

Sajtot készítettek, ételt kóstoltattak, juhot nyírtak a résztvevők az Alcsíki Pásztortalálkozón. A kászoni falunapok keretében harmadik alkalommal szervezett rendezvény évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Múzeumok éjszakája Hargita megyében is

Harmadik alkalommal szervezi meg a Múzeumok éjszakája elnevezésű rendezvényét a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum. Idén nemcsak a programok sora bővült ki, hanem egy új helyszínen, a Jézus kápolnánál is színes és tartalmas kínálattal várják az érdeklődőket.

Rózsaillatú mustár, cukorral

Egyre többen szakítanak a Csíki-medencében a burgonyatermesztéssel. Az értékesítési gondok miatt csökkent a krumplival beültetett területek száma. A gazdák alternatívákat keresnek: van, aki rózsát termeszt, mások pedig mustármaggal, cukorrépával kísérleteznek.

 

Comments are closed.