Hargita magazin 2013.06.27.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 27. jún, 2013

Hargita magazin június 27.

Mezítláb egészségesebb!

Mezítlábas park kialakítását tervezik Székelyudvarhelyen. Az ötletgazdák adománygyűjtésbe kezdtek, hogy még ezen a nyáron meg tudják valósítani tervüket, így a pénzadomány mellett a park kialakításához szükséges anyagokat, így például kavicsot, homokot vagy éppen kukoricacsuszát is szívesen fogadnak. A létesítménynek minden korosztály élvezheti majd a gyógyhatását.

Feljavítják a volt Orosz Kálmán iskolát

Ez év végéig szeretnék befejezni az egykori Orosz Kálmán iskola felújítási munkálatait, ahol majd hat csoport kap otthont. A kivitelezéshez szükséges pénzügyi keret megteremtése után, már csak a startra várnak.

Happoljunk kultúráltan

Eddig több mint 150 kötetet happolt a székelyudvarhelyi könyvtár. Az intézmény fél éve csatlakozott a Magyarországon már népszerű Rukkola elnevezésű könyvcsere programhoz, amely révén szépirodalmi és szakkönyveket is sikerült beszerezni. A rukkola.hu az udvarhelyi magánszemélyek körében is egyre népszerűbb.

A székely tej színe-vaja!

Nem mindennapi vállalkozásba fogott közel hatszáz, Székelykeresztúr és Udvarhely környékén élő tejtermelő család: sikerült megvásárolniuk a 2010-ben bezárt keresztúri vajgyárat, ami munkahelyeket és fejlődési lehetőséget biztosít a térség lakóinak.

Comments are closed.