Hargita magazin 2013.07.11.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 11. júl, 2013

Hargita magazin – július 11.

Ezer Székely Leány Napja
Több mint 2500-an öltöztek népviseletbe az Ezer Székely Leány Napján, hogy együtt ropják a táncot, tovább éltessék a hagyományt. Legnagyobb arányban Csíkszentsimonból érkeztek a nyeregbe, így jövőre ők lesznek majd a rendezvény tiszteletbeli házigazdái.

Kullancsveszély
Sokkal több a kullancs idén, mint tavaly. Gyakran előfordul, hogy az emberek hozzá nem értően próbálják eltávolítani a kullancsot, és befertőzik a sebet. A szakemberek azt mondják: otthon is meg lehet szabadulni az élősködőtől, de a helyes kivételre vigyázni kell.

Parázska, a kürtőskalács
Bemutatjuk önöknek Parázskát, a kürtőskalácsot. Névadó ünnepséget is tartottak az új márkának a csíkszeredai Szabadság téren, ahol muzsikával, tánccal ünnepelték a finomság világrajöttét.

Értékes adomány a könyvtárnak
Értékes adománnyal bővült a Tudományos Könyvtár állománya: az Osztrák-Magyar Monarchia írásban és képekben című, 21 kötetes sorozat egy határokon átívelő együttműködés eredményeként került Székelyudvarhelyre.

Emlékfilm Rafi Lajos
Vonat gázolta halálra Erdély egyetlen számontartott cigány költőjét, a gyergyószárhegyi Rafi Lajost, akinek két verseskötete is megjelent. A földhöz vert csoda című kötete 2007-ben jelent meg, Az élet számlája című könyvét pedig idén adták ki.

Comments are closed.