Hargita Magazin 2013.07.25.

Közzétette: . Kategória: Hargita Magazin, Műsorok. Dátum: 26. júl, 2013

Mai témáink: gilisztafarm Csíkvacsárcsiban, gyilkostói sokadalom, székelykapu állítás Nyárád-mentén, villámcsődület Udvarhelyen, gernyeszegi kastélynap és régészeti ásatások Pricskén.

Élet a gilisztafarmon
Különös mezőgazdasági vállalkozásba kezdett egy matematikatanár Csíkvacsárcsiban. Mátyás László a gilisztatenyésztésben, illetve a gyűrűsférgek által termelt jó minőségű humusz előállításában látott fantáziát. Az üzlet, úgy tűnik, kezd beindulni.

Sokadalom a Gyilkos-tónál
Népzenétől volt hangos a gyilkostó környéke múlt hétvégén. Tizedszerre tartották meg a gyilkostói népműveszeti sokadalmat, melyet ezúttal is a Szent Kristóf kápolna búcsújával egyidőben szerveztek.

Székelyföld kapuja
A nemzeti összetartozás és megmaradás szimbólumaként emlegetett székely kaput állítottak Nyárád-mentén. Az ünnepségen részt vevő politikusok beszédeikben hangsúlyozták, Székelyföld egységes és oszthatatlan régió.

Villámcsődület egy szebb Udvarhelyért
Villámcsődületet szerveztek a Civilek az Örökségért Mozgalom tagjai a székelyudvarhelyi Patkóban. A szervezők hangsúlyozták, a flash-mob célja nem az ellentétek szítása volt, csupán alternatívákat szerettek volna felmutatni, egy szebb, esztétikusabb Székelyudvarhely érdekében.

Élet Teleki kastélyában
Harmadik alkalommal szerveztek kastélynapot Gernyeszegen. A barokk stílusú Teleki-kastélyban minden generáció megtalálta a kedvére valót.

Kutatják a vámot
Folytatják az ásatásokat a pricskei vámnál. Ezúttal általános iskolás gyerekek is részt vesznek a munkában: tábor keretében segítenek a régészeknek a leletek feltárásában.

Comments are closed.