Judo Balkán-bajnokság Csíkszeredában

Közzétette: . Kategória: Friss hírek. Dátum: 02. szept, 2013

Rangos sporteseménynek ad otthont Csíkszereda szeptember második hétvégéjén, 6-án és 7-én, az Erőss Zsolt Arénában zajlik ugyanis a 2013-as cselgáncs-Balkán-bajnokság. A Hargita Megye Tanácsa által is támogatott sporteseményről augusztus 30-án, pénteken tájékoztatta a sajtót Ion Pandele, a Román Cselgáncsszövetség titkára, Silló István, a Hargita Megyei Cselgáncsszövetség elnöke, valamint Ráduly Róbert Kálmán, a házigazda megyeszékhely polgármestere. Az idei bajnokságon kilenc ország vesz részt: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Görögország, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia és Törökország. Hét-hét súlycsoportban versenyeznek nők és férfiak egyaránt. Biztosak vagyunk benne, hogy lesz romániai érem is, abban pedig bízunk, hogy a megszokott 5-6-nál többet szereznek a versenyzőink – nyilatkozta Ion Pandele.

Az országos szövetség titkára köszönetét fejezte ki Csíkszeredának, amiért vendégül látja a bajnokságot, majd a sportesemény fontosabb számadatait osztotta meg a hallgatósággal. Silló István, a Hargita Megyei Cselgáncsszövetség elnöke meghatározó fontosságú eseménynek nevezte a Balkán-bajnokságot. Mint mondta, többéves sikertelen próbálkozás után végre Csíkszereda készítheti elő a nemzetközi versenyt.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester a város egyébként is pezsgő sportéletét emelte ki, amelynek újabb színfoltja lesz a küzdősportbajnokság. A sajtótájékoztató végén Ion Pandele hozzátette, reméli, hogy a mintegy 150 vendég – sportolók és kísérőik – jól fogja érezni magát Csíkszeredában.

Comments are closed.