Látogató 2013.07.26. – Csíkdánfalva

Közzétette: . Kategória: Látogató, Műsorok. Dátum: 29. júl, 2013

Csíkdánfalva Csíkszeredától 19 km-re északra, az Olt mellett fekszik. Neve valószínűleg a magyar Dániel személynév régi Dán alakjából ered. 1923-ig Csíkmadarassal, Csíkjenőfalvával és Csíkszenttamással együtt Csík-Nagyboldogasszonyfalvához tartozott.

A megyei út átszeli Csíkdánfalvát, az átutazók így keveset láthatnak a településből. Azonban ha valaki lekanyarodik az útról és elindul a kis utcákban a házak között, gyönyörű kis világ tárul a szeme elé.

A táj, ami a falut körülöleli csodálatos, a dánfalviak pedig dolgos, szorgos emberek. Csíkdánfalvát fiatal és ügyes elöljárók vezetik. Azon dolgoznak, hogy ne csak élhető, hanem virágzó településük legyen.

Annak ellenére, hogy sok fiatal költözik külföldre, van, aki ragaszkodik ahhoz, hogy jobbá tegye a vidéket, ahol született. Zsók Levente humorista megtehetné, hogy Budapestre költözik, nem utazgat az anyaországi főváros és Dánfalva között, mégis inkább itthon tevékenykedik: szervez, rendez, kitalál és megvalósít.

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége immár harmadik alkalommal verbuvált vállalkozó kedvű fiatalokat, akik hajlandóak néhány napra beköltözni egy farmra, ahol, miközben segítenek a gazdáknak a mindennapi munka elvégzésében, tapasztalatot szereznek, kipróbálhatják magukat a különféle mesterségekben. Csíkdánfalvára Dani érkezett, aki igen csak lelkesen áradozott a gazdaélet szépségeiről.

Lelkesedésből tehát nincs hiány, kíváncsiak vagyunk, milyen benyomásokkal búcsúzik majd Székelyföldtől. Addig is még sok minden vár Danira a tanyán, ahol Lukács Gábor gazdálkodik.

Bíztató azt látni, hogy egyre népszerűbb, egyre több embernek szimpatikus újra a gazdaélet. Még ha egyelőre nehezebb is megmaradni benne, úgy tűnik, a saját vállalkozás, a saját gazdaság szavatolja majd Székelyföld megmaradását.

Comments are closed.