Megyei tanácsülés 2012.11.26.

Közzétette: . Kategória: Műsorok. Dátum: 05. febr, 2013

Gyergyótölgyesen ülésezett helyet Hargita Megye Tanácsa november 26-án, hétfőn. Olyan fontos kérdésekben döntöttek, mint együttműködés a gyergyószentmiklósi önkormányzattal a műjégpálya biztonságos működéséhez szükséges munkálatok elvégzéséről, a Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer megvalósíthatósági tanulmánya vagy a Csíksomlyón létesítendő sípálya építésének támogatása.

 

Borboly Csaba tanácselnök a Gyergyótölgyesen eszközölt fejlesztésekkel indokolta a helyválasztást, hiszen a tanácsülés előtt adták át a Gyergyótölgyesi Neuropszichiátriai Rehabilitációs és Rekuperációs Központ felújítási-bővítési munkálatait, és emellett számos jelentős beruházást végeztek a településen. A korszerűsítést a Regionális Operatív Program 3.2-es tengelyén nyert pályázatból finanszírozták, amelynek teljes költségvetése 1 732 632,28 lej. A bővítés nyomán a tölgyesi intézményben a beutaltak számára fenntartott helyek száma 33-ról 50-re nőtt, és növelték a személyzet létszámát is.

 

ELEKES ZOLTÁN, VEZÉRIGAZGATÓ, HARGITA MEGYEI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI IGAZGATÓSÁG:

 

A megyei döntéshozó testület a kihelyezett ülésén jóváhagyta a megyei tanács és Gyergyószentmiklós önkormányzata közti együttműködést a Gyergyószentmiklós köztulajdonában levő műjégpálya javítási és korszerűsítési munkálatainak elvégzése érdekében. A megyei tanács vállalta a műjégpálya palánkjának, illetve hűtőberendezésének korszerűsítését, lehetővé téve annak biztonságos működtetését.

 

BORBOLY CSABA, ELNÖK, HARGITA MEGYE TANÁCSA:

 

A megyei tanács 50 ezer lejes támogatást hagyott jóvá a balánbányai 2-es számú nappali központ 2012. évi működési költségeinek fedezésére, ahol 1–3 év közötti hátrányos helyzetű gyerekekről gondoskodnak; a megyei tanács évente vállalja a nappali központ működési költségei felének fedezését.

A megyei tanács képviselői üdvözölték a Csíksomlyón létesítendő sípályát, amely hozzájárulhat a megyeszékhely turisztikai kínálatának bővítéséhez, éppen ezért elfogadták a sípálya üzemeltetőinek kérését, miszerint Hargita Megye Tanácsa hagyja jóvá a sípálya vízellátásához szükséges vezetékek átvezetését a Multifunkcionális Központ területén. Ugyanakkor a megyei önkormányzat döntött a 2012-es Hargita Megyei Sportgála megszervezéséről, amelyet december 12-én rendeznek meg, együttműködésben az Ifjúsági és Sportigazgatósággal.

Comments are closed.