Székelyföld Magazin 2013.01.23.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 25. jan, 2013

A mai magazinban szó lesz a arról, hogy hiánypótló képzés indul Székelyudvarhelyen, rendezvénysorozattal ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját és beszámolunk egy székely szamuráj könyvéről.

Hiánypótló képzés indul
Hiánypótló képzéssel gyarapodik a székelyudvarhelyi felsőoktatási kínálat. A MÜTF Oktatási Központ a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon karával együttműködve gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakot indít  ősztől.

A Magyar Kultúra Napja
Tegnap, január 22-én ünnepeltük a Magyar Kultúra Napját. A jeles nap előtt egyhetes rendezvénysorozattal tiszteleg a Hargita Megyei Kulturális Központ.

Észrevétlen biztonság
Az ország egyik legbiztonságosabb városa lett Marosvásárhely. A 2008 óta kiépülő térfigyelő kamerás rendszer jelentősen csökkentette az utcai bűnözést Maros megye központjában.

Új légitársaság: több utas
Új repülőtársasággal kötött együttműködési szerződét a marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér. Az Egyesült Királyság beli Ryanair két új célállomást biztosít a marosvásárhelyi utasoknak.

Biztonságban a bicikli
A kerékpárparkolók egy részét már felszerelték Marosvásárhelyen. A Mures On Bike program keretében a Marosszéki Közösségi Alapítvány a biciklis-forgalom növelésére, és a biztonságra összpontosít.

E-oktatás a kórházban
Rendhagyó módon adnák tovább tudásukat a Maros Megyei Sürgősségi Kórház orvosai a fiatalabb generációnak. Egy úgynevezett E-oktatási program beindítása van folyamatban.

Zordok, a székely szamuráj
Hogyan fér meg egymás mellett a szerény ferences pap, a cölibátusban élő szerzetes, a nőcsábász, a természetjáró horgász, a karatémester és a néptáncos? Murányi Sándor Olivér író üstökösként jelentkezett “Zordok, a székely szamuráj” című első regényével, amely a tavalyi év legvitatottabb magyar könyve lett.

Comments are closed.