Székelyföld Magazin 2013.02.06.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 07. febr, 2013

Csicsói böllértalálkozó, tavaszvárás és ünnepi istentisztelet is lesz a mai Székelyföld magazinban.

Orbán Balázsra emlékeztek
Meghitt ünnepséggel emlékeztek vasárnap délben Székelyudvarhelyen a legnagyobb székely, Orbán Balázs születésének 184. évfordulójára. Az ünnep apropóján a Haáz Rezső Múzeum galériájában megnyitották a Megismételt pillanat című tárlatot.

Antal: több pénzt kaphat  a megye
Körvonalazódik Hargita megye költségvetése, a számokat látva egyelőre úgy tűnik, hogy 2013-ban több pénzt kapunk – közölte sajtótájékoztatóján Antal István. A parlamenti képviselő elmondta: az utak javítására a kértnél jóval kevesebb pénzhez jut a megye, de összességében így is gazdagabb lehet az esztendő.

A medve és árnyéka
Nem látta meg az árnyékát a medve február másodikán a marosvásárhelyi állatkertben. A népi időjóslás szerint tehát rövid télre számíthatunk. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyire van helye a modern világban ennek az ősi hiedelemnek.

Beiktatták Kató Bélát
Ünnepi istentiszteleten iktatták be pénteken tisztségébe Kató Bélát, az Erdélyi Református Egyházkerület 46. püspökét a kolozsvári Farkas utcai református templomban. A sepsiillyefalvi lelkészt december 14-én választották meg a leköszönő Papp Géza utódjává.

Elköltözik a Félsziget
Elköltözik a Félsziget. A Kolozsvári Polgármesteri Hivatalban tartott sajtótájékoztatón jelentették be ma, hogy a fesztivál szervezői együttműködési megállapodást írtak alá a városvezetéssel.

Lazítás a polcok között
Pihenésre, lustálkodásra, szórakozásra és információszerzésre egyaránt használjuk a könyvet. 2012-ben Erdély szerte többszázezer kötetet olvastunk ki.

Turizmus Gyergyóban
Gyergyószéket reklámozó turisztikai katalógus jelenik meg hamarosan. A Gyergyószentmiklósért Turisztikai Egyesület által elkészített kiadványban számtalan izgalmas kínálat szerepel. SIMI

Böllértalálkozó
Ötödször gyűltek össze a Bogyiszlói Böllér Barátság néven szervezett találkozó résztvevői. A Bogyiszlói Önkormányzat kezdeményezése nyomán hagyománnyá vált disznótort minden évben megszevezik a magyarországi település testvértelepülései. Idén Csíkcsicsóban találkoztak.

Comments are closed.