Székelyföld Magazin 2013.02.13.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 15. febr, 2013

A mai Székelyföld Magazinban farsangot temetünk, bemutatjuk a szarvasgombát, ami igazi gasztronómiai különlegességnek számít és többek között szó lesz arról is, hogy Székelyudvarhelyen mozgalom indult a kiskorúak védelméért.
ILYÉST ÉGETTEK A DIÁKOK
A farsang farkát ünnepelte a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola. A télbúcsúztató, tavaszköszöntő rendezvényük fő mozzanata az Ilyés égetés volt.
TÉLÛZÉS HÓESÉSBEN
Immár huszonegyedik alkalommal siratták el a telet a gyergyószentmiklósiak a Népművészeti Alkotóház udvarán megszervezett hagyományos farsangtemetésen.
ELTEMETTÉK A FARSANGOT
Eltemették a farsangot ma délelőtt a szellemi fogyatékkal élő gyerekek napköziotthonában. Az intézményben nemcsak  a gyerekek de a nevelők is jelmezekbe bújtak a jeles napra és együtt égették el a télbábut.
GAZDABARÁT A SZARVASGOMBA
Gasztronómiai különlegességnek, afrodiziákumnak számít, mégsem fordítunk elég figyelmet a szarvasgombára. Pedig szakemberek szerint Románia földjei, mezőgazdasági feltételei alkalmasak lennének a termesztésére.
MÓDOSULHAT A KRESZ
A KRESZ professzionális sofőrökre vonatkozó részének módosítását kérik a szakmában dolgozó tanárok és iskolaigazgatók. A hét második felében több mint 70 iskola, száznál több pedagógusa tevékenykedett a módosító indítványon.
KISKORÚAKAT VÉDŐ MOZGALOM INDULT
Fiatalkorúak veszélyeztetettsége elleni mozgalom – ezzel a névvel indult el egy újszerű civil kezdeményezés Székelyudvarhelyen. A cél: a 18 év alatti fiatalok védelme.
AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁS VÁROSA
Húsz nagyváros, többek között Sepsiszentgyörgy is részt vesz abban a szelektív hulladékgyűjtő versenyben, amit egy fővárosi cég hirdetett meg. A díj egy tizenötezer euró értékű, a piknik törvénynek megfelelő kirándulóhely, és „Az Újrahasznosítás Városa” cím.
ÉLNI A KOLDULÁSBÓL
Téli időszakban általában kevesebben vonulnak ki az utcákra koldulni. Idén viszont az enyhébb időjárásnak köszönhetően növekedett a koldusok száma Marosvásárhelyen, Valentin Bretfelean a helyi rendőrség igazgatója szerint.

Comments are closed.