Székelyföld Magazin 2013.02.20.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 21. febr, 2013

Hargita másképp
A Madarasi Hargitán télen nincs rossz sofőr – a mondás napjainkban is igaz. Székelyföld leghóbiztosabb síparadicsomába ugyanis vadregényes út vezet  és a  helynek talán éppen ebben rejlik a varázsa is.

Kistermelők alkonya?
Fogyasztóvédelmi ellenőrzés zajlott szombaton a Csíkszeredában zajló Hagyományos és Helyi Termékek Vásárán. A Fogyasztóvédelmi Hivatal Brassó megyei kirendeltségének munkatársai szúrópróba szerűen ellenőrizték a termelőket.

Kiskorúak védelme
Székelyudvarhelyen, a fiatalok veszélyeztetettsége ellen alakult mozgalom egy felméréssel kezdte meg munkáját. A mozgalom tagjai a hétvégén két kiskorú önkéntessel azt vizsgálták, hogy a boltok betartják-e a kiskorúak védelmét célzó törvényt.

Egészséges Egészségház
Közel negyvenezer személy vette igénybe tavaly a gyergyóremetei Egészségház szolgáltatásait. Rendszeresen rendelnek szakorvosok, laboratóriumi vizsgálatokat is végeznek, a szolgáltatások pedig folyamatosan bővülnek.

Otthon gyerekeknek
Felszentelték Böjte atya gyergyószentmiklósi házát. Az egykori szülészet épületét több év alatt újították fel, ma már több mint 20 gyerek lakik itt és még legalább ennyi új lakó befogadására képes a Szent Anna nevét viselő ház.

Comments are closed.