Székelyföld Magazin 2013.02.27

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 04. márc, 2013

A mai magazinban szó lesz többek között a Budapest- Bamako rallyról, kisvállalkozók gyógyszertáráról és arról is, hogy díjazták Székelyudvarhelyen a sportolókat.

Székelyek Afrikában
A nyolcadik alkalommal megszervezett Budapest-Bamako rallyn 142 csapat indult, 15 nemzet képviselői, több mint 500 ember. Köztük autózott a gyergyói csapat is két járművel. Jókedvűen, élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodva tértek haza.

Összefogás a betegekért
Személyre szabottabb, színvonalas kiszolgálásban lehet ezentúl részük azoknak, akik a kisvállalkozók gyógyszertáraiban vásárolnak. A független gyógyszertárak mostantól közös egyesületük keretében dolgoznak ezért.

A medve nem játék
Tavaly sokkal több medvetámadás történt Székelyföldön mint előtte bármikor.Több száz háziállat a medvék prédájává vált. Kecskéket, juhokat, teheneket, háziszárnyasokat, sőt, még kutyákat is rabolt a kárpátok királya.

Elismerések a Sportgálán
A sportért kifejtett tevékenységet díjazták az egykori Stúdió mozi termében tartott III. Székelyudvarhelyi Sportgálán. Több mint félszáz díjat adott át a Polgármesteri Hivatal és a Székelyudvarhelyi Sportért Alapítvány.

Csak a kő maradt
Ismét meggyalázták Wass Albert erdélyi magyar író, költő sírját. A marosvécsi hantról eltűnt a bronzplakett. Az eset nem magyarellenes atrocitás, a piros-fehér-zöld szalagokat ugyanis nem tépték le.

Őstermelők kártyája
Kártyás rendszerrel szorítanák vissza a tisztességtelen piaci kereskedelmet. A tervek szerint a termelői engedély mellett egy kereskedelmi könyvecskét is ki kellene váltsanak a magántermelők.

Comments are closed.