Székelyföld Magazin 2013.03.13.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 14. márc, 2013

Székelyföld ünnepelte Kovács Piroskát
Otthon, saját falujában, a helyi közösséggel együtt ünnepelve is átvehette Kovács Piroska az Europa Nostra 2012-es kulturális örökségvédelmi nagydíjat. Az eseménynek a máréfalvi kultúrotthon adott helyet, amely zsúfolásig megtelt.

Zöld Iskola
Zöld Iskola lett a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum. A többhónapos verseny keretében az iskola diákjai a legzöldebb osztály címért és egy jutalomkirándulásért szálltak versenybe.

Századik évforduló
1913-ban szentelték fel a gyergyóditrói kéttornyú templomot. Az épületet négy éven át építtette a község vezetése, az egyháztanács és a közbirtokosság. Most uganezek az intézmények dolgoznak vállvetve, hogy a századik évfordulót méltóképpen megünnepelhesse a község.

Ezredik kisújság
Mérföldkőhöz érkezett a Gyergyói-medence hetilapja. Több mint tizenkilenc éve adták ki a Gyergyói Kisújság első lapszámát. A gyergyói-medence hetilapja az ezredik kiadást is megérte.

A hargitai remete
Aki legalább egy hosszú hétvégét eltöltött már a Madarasi Hargitán, minden bizonnyal találkozott Hodgyai Géza bácsival. Az egykori vállalati villa, a Gyopár 75 éves házigazdája ma is éppen úgy látja el feladatát, mint évtizedekkel ezelőtt, a  nap minden percében fogadja a vendégeket. Ő a hegy állandó lakója, a hargitai remete.

Comments are closed.