Székelyföld Magazin 2013.03.20.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 21. márc, 2013

Képekben a világ
Szinte nincs is olyan székelyudvarhelyi származású fotós, filmes, aki nem Balázs Feri bácsi tanítványaként vett a kezébe előszőr fényképezőgépet. Most úgy döntött, életművének egy részét megosztja a nagyvilággal, ezért az egyik közösségi portálon elkezdte közzétenni az elmúlt évtizedeket dokumentáló fotóit.

Figuráztak Bánffyhunyadon
Néptáncvetélkedővel köszöntötték hétvégén a nemzeti ünnepet Bánffyhunyadon. Az Első Kalotaszegi Legényes versenyre a gyermek- és felnőttkategóriában összesen 65 kalotaszegi születésű táncos jelentkezett.

125 éves a székelyudvarhelyi vasútállomás
Március 15-én ünnepelték a székelyudvarhelyi vasútállomás 125. születésnapját. A látogatókat  rendhagyó kiállítás fogadja, a váróterem falain történelmi jelentőségű események elevenednek fel. A tárlat két hétig lesz látogatható.

Serfőző Levente megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét
Megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét munkássága elismeréséért Serfőző Levente, a Nagyszebeni Magyar Kulturális Központ igazgatója március 14-én, Kolozsváron. Stábunk riportere Szebenben beszélgetett vele a hétvégén.

Életmentő verseny
Vegyi robbanás, túszejtés, földrengés – ilyen és hasonló szimulált helyzetekben kellett helytállniuk azon csapatoknak, akik a Vöröskereszt által szervezett elsősegélynyújtó versenyen vettek részt.

Székelyföldi kedvezmény
Egyre többen élveznék a Székelyföldi Diákigazolvány nyújtotta lehetőségeket. Az elmúlt napokban egyre több magyar diák igényelt saját SIC Cardot.

Comments are closed.