Székelyföld Magazin 2013.03.27.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 28. márc, 2013

Megvédik a helyi termelőket
Megvédik a helyi termelőket – hangzott el Csíkszeredában, a hétvégén tartott húsvéti vásáron. Ötödik alkalommal szervezte meg a csíkszeredai Szabadság téren a Hagyományos Székely Termékek Tavaszi Vásárát . A rossz idő ellenére sokan felkeresték a kirakodóvásárt.

Húsvéti hagyományaink
Idén huszonegyedik éve már hogy a húsvétot megelőző időszakban  tojásírást tanítanak a gyergyószentmiklósi népművészeti alkotóházban. Mint minden évben, most is rengetegen érdeklődnek a tojásírás iránt, emiatt nemcsak rengeteg gyerek, de nagyon sok felnőtt is megfordult a napokban az alkotoházban.

Gyergyószentmiklósi  „Esélyek”
Sokat haladtak az elmúlt hónapokban a gyergyószentmiklósi Esély Program majdani otthonául szolgáló szociális központnál. Az egykori fiúiskola, majd a Batthány Ignác Líceum épülete földszintjének átalakításához azonban további anyagi és fizikai segítségre is szükség van.

Stresszes szakmák
Noha a munkavállalók több mint hetven százalékának valamilyen szempontból stresszes a szakmája, a legtöbb feszültséggel a katonáknak, tűzoltóknak, pilótáknak és a médiában dolgozóknak kell megbirkózniuk, derül ki egy nemrég készített nemzetközi felméréséből.

Erdélyi Kézmíves Céh
Kolozsvár Főterén, a Filstich-Kemény házban nyílt meg az Erdélyi Kézmíves Céh bemutató irodája. Az egyesületnek közel ezer kézmíves a tagja Erdélyszerte.

Sütő András szobor
23 évvel a fekete március után sincs szobra az események egyik fontos szereplőjének. Sütő András most egy egész alakos, padon ülő szobrot kapna.

Nem hoztak a gólyák tavaszt
Megérkeztek a tavasz első hírnökei Maros megyébe. A legtöbb fehér gólyát eddig Sáromberkén számolták, ide hat egyed érkezett vissza.

Comments are closed.