Székelyföld magazin 2013.04.03.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 04. ápr, 2013

Piros tojás, fehér nyuszi

A hagyomány szerint Húsvét másodnapján kora reggeltől vízzel vagy illatos kölnivel járnak a legények, hogy minden ismerős lányt meglocsolhassanak. Idén mi is bekukkantottunk néhány lányos házhoz.

Nyílt nap a színháznál

A színházi világnap alkalmából nyílt napot tartott a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, melynek során bárki bepillantást nyerhetett a színházi mindennapokba és a figura történetével, régi elôadásival is megismerkedhettek az érdeklôdôk.

Ajándék rászorulóknak

Sokgyermekes családokat, rászorulókat, időseket ajándékozott meg Húsvét alkalmából a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt. Az élelmiszercsomagokkal hozzájárultak, hogy a megajándékozottak ünnepe teljesebb legyen.

Partnerség cégek és szakiskolák között

Elkezdődött április első hetében az az európai alapokból támogatott projekt, a mely a szakiskolák és a cégek közötti partnerségről szól. A cél a szakmai oktatás fellendítése és a kapcsolatok kiépítése.

Kétnyelvűség

Közel száz belvárosi utcában helyezne el kétnyelvű kaputáblát a Civil Elkötelezettség Mozgalom. A marosvásárhelyi szervezet így járulna hozzá a város kétnyelvűsítéséhez.  

Tábla a jövőnek

Célegyenesben a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány Tábla a jövőnek elnevezésű projektje. A város néhai neves személyiségeinek síremlékeit feltérképezték, a látványtervek is elkészültek, csupán a kivitelezés várat magára. A projektet felkaroló önkéntesek a jó időre várnak, így eredeti tervektől eltérően, húsvét után, állítják fel az információs pannókat a temetőkhöz.

 

Söprögetés saját portán

Közel 70 köbméter szemetet szedtek össze otthonaik körül Székelyudvarhely gettószerű negyedeinek lakói. A város önkormányzata a tavaszi nagytakarítás alkalmával eddig is minden évben szervezett hasonló akciókat,de most a lakókat is bevonták  atakarításba.

Comments are closed.