Székelyföld magazin 2013.04.10.

Közzétette: . Kategória: Műsorok, Székelyföld Magazin. Dátum: 09. ápr, 2013

Diáktoborzó nyílt nap
Nyílt napot tartottak a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégiumban. A város valamint  a környező települések általános iskoláinak nyolcadikosai látogattak el az intézménybe, hogy megismerjék az ott induló szakokat.
Borkóstoló
Sike Tamás neves egri borász borbemutatót és borkóstolót tartott nemrég Gyergyószentmiklóson. 8 minőségi bor került terítékre a tervezett 11 helyett, ugyanis ismeretlen csirkefogók a Korona udvarán hűlni hagyott mintákból egy 6 palackos dobozzal elemeltek.
Korszerű hallásvizsgáló koraszülötteknek
Korszerű hallásvizsgáló készülékkel lett gazdagabb a marosvásárhelyi koraszülött klinika. A készüléket a Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet adományozta a kórháznak.
Te milyen nyelven álmodsz?
Két nap alatt több, mint nyolcezren nézték meg az RMDSZ országos beiskolázási kampányát népszerűsítő videót a youtube-on. A Minden magyar gyermek számít elnevezésű országos beiskolázási kampány célja, hogy tudatosítsa az anyanyelven való tanulás fontosságát.
Szakembert keres az állás
Gátolja az informatikai szektor fejlődését a hazai szakemberhiány, mondják a szakértők. Mi annak jártunk utána, hogy hol és hogyan találkozhat a kereslet a kínálattal.
Gyertyákkal az autistákért
Az autistáké a világon a leggyorsabban növekvő létszámú fogyatékkal élő csoport. Jelenleg minden nyolcvanadik ember szenved ebben a betegségben.
Elkészült a szejkefürdői mofetta
Átadásra vár a Borvizek útja elnevezésű projekt részeként felújított szejkefürdői mofetta épülete. Bár a munkálatok a tervezetthez képest jóval lassabban haladtak, mostanra a beruházás 100 százalékban elkészült.
Elkezdődött a gitárfesztivál
Elkezdődött a 6. „Terra Siculorum” Nemzetközi Klasszikusgitár-Fesztivál, a nagyszabású rendezvénynek ismét Székelyudvarhely a házigazdája.

Comments are closed.